Copil de 3 ani trimis în stare gravă la Iași, după ce părinții l-au ghiftuit cu mâncare din oraș

Copil de 3 ani trimis în stare gravă la Iași, după ce părinții l-au ghiftuit cu mâncare din oraș

Un băiețel de trei ani, din comuna Bălușeni, a fost trimis în stare gravă la Iași, după ce a mâncat cu părinții în oraș.

Inițial, copilul a ajuns la Urgențe, unde a fost diagnosticat cu o indigestie. După ce a primit un tratament specific, micuțul a părut că își revine, dar starea lui s-a gravat la scurt timp. Medicii spun că băiatul prezenta simptomele unui sindrom hemolitic uremic, care duce la insuficiență renală, astfel că au decis să îl trimită la Iași.

Cadrelor medicale le este dificil să afle cauza instalării simptomelor, întrucât părinții și copilul au mâncat foarte multe alimente, în diferite locuri, inclusiv din Suceava. Ei au consumat produse de la un lanț de fast food, două restaurante din Botoșani, dar și de la un dozator de înghețată din Piața Centrală.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au luat probe inclusiv din apa fântânii de lângă casa părinților. Niciunul dintre produsele consumate nu indicau motive pentru o toxiinfecție alimentară, astfel că medicii suspectează sindromul hemolitic uremic.

 

Spune-ne opinia ta