Conflict între fete început pe Facebook, "reglat" cu pumni în curtea școlii! Poliția a deschis dosar penal - VIDEO

Un nou caz de agresiune între eleve, după cel înregistrat la Vorona, la începutul lunii aprilie. Și de această dată, deși la altercație asistă și alți elevi, nimeni nu intervine pentru a aplana conflictul. Mai mult, incidentul este filmat și, din nou, ajunge să fie mediatizat pe rețelele de socializare.
 

Conflict între fete început pe Facebook, "reglat" cu pumni în curtea școlii! Poliția a deschis dosar penal - VIDEO

De această dată s-a întâmplat la Albești, chiar în curtea școlii. În urma imaginilor video apărute în spațiul public, polițiștii botoșăneni s-au sesizat din oficiu și au deschis o anchetă în acest caz. Din cercetările efectuate până la acest moment, cele două persoane implicate în altercație au fost identificate. Acestea au 14 ani și sunt din comuna Albești.

Incidentul a avut loc la data de 6 mai, în curtea unității de învățământ din Albești, pe fondul unui conflict spontan motivat de faptul că, la o dată anterioară, persoana vătămată i-a adresat agresoarei cuvinte jignitoare pe o rețea de socializare.

"Victima a declarat organelor de poliție că nu dorește să formuleze plângere penală, însă polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, situația de fapt va fi adusă la cunoștința unității școlare respective, Inspectoratului Școlar Județean, precum și DGASPC. La finalizarea cercetărilor, în cauză se vor dispune măsuri în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală", a precizat inspector de poliție Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani. 

Reamintim că, în urma incidentului de la Vorona, unde bătaia dintre cele două eleve s-a desfășurat în spatele unui bloc din apropierea școlii, conducerea unității de învățământ a decis, în premieră, să pedepsească nu doar agresoarea, ci și victima și elevele care au filmat și au asistat la conflict, încurajând astfel agresiunea.

Citeste si Violența care (ne) hrănește, bunătatea care ne dezbină! - VIDEO​

Premieră în învățământul botoșănean: Elevele care au filmat agresiunea de la Vorona au fost pedepsite!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
726

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
337

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
99

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...