Ce a pățit o vânzătoare din Botoșani care i-a vândut unui minor un pachet de țigări, polițiștii au pus lacăt și pe magazin

Nu doar vânzătoarea a fost sancționată. Unitatea comercială în care aceasta lucra s-a ales cu activitatea suspendată pentru 30 de zile.

S-a întâmplat pe 18 iulie, atunci când polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică și Pază Bunuri au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun de către minori, urmărindu-se punctual identificarea situațiilor în care agenții economici vând produse din tutun minorilor.  

Astfel, în jurul orei 00.20, a fost surprinsă gestionara unui supermarket care a vândut unui minor, în vârstă de 17 ani, un pachet de țigări.

Având în vedere prevederile legale care interzic vânzarea produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani, agentul constatator a dispus sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 10.000 lei.

De asemenea, a fost dispusă și măsura complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 30 de zile.

”Scopul urmărit de legiuitor, prin aprobarea prevederilor Legii nr. 349/2002, este de a proteja sănătatea persoanelor fumătoare şi nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului și prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor, pentru asigurarea unui nivel adecvat al calităţii vieţii populaţiei din România. Conform art. 3, alin. 6^1 din Legea nr. 349/2002, este înterzisă vânzarea produselor din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani, iar nerespectarea acestora de către persoanele juridice constituie contravenție și se sancţionează cu amenda contravenţională de 10.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

Polițiștii locali atenționează că săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean s-a îmbătat și a încercat să-și taie venele în piața din Fălticeni!

astăzi, 08:00

Printr-un apel la 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat și-a tăiat venele de la antebrațe în piața centrală din municipiul Fălticeni. La fața locului ...

Plăcintele de la Botoșani i-au cucerit pe bucureșteni la festivalul de produse tradiționale! (Foto)

astăzi, 07:45

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători. Grătarele și cuptoarele s-au încins ...

30 septembrie pe Știri Botoșani. Gura deputatului adevăr grăiește, angajații Gărzii Financiare în preaviz și sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum pe preotul Ionuț!

astăzi, 07:30

30 septembrie 2008 Scandal in Consiliul Judetean: Contac il acuza pe Tabuleac, pedelistii solicita demisia conducerii DJDP Consilierul judetean Cristian Achitei a cerut marti demisia conducerii ...