Botoşani: Poliţiştii fug din sistem din cauza modificărilor legii pensiilor

Şi aşa cu deficit de lucrători, Inspectoratul Judeţean de Poliţie riscă să piardă alţi poliţişti, din cauza nebuloasei privind modificarea legii privind pensiile speciale.

Botoşani: Poliţiştii fug din sistem din cauza modificărilor legii pensiilor

Sindicaliştii susţin că deja o parte dintre cei care îndeplinesc condiţiile de trecere în rezervă au depus rapoartele de deschidere şi stabilire a dreptului la pensie. Cei care doresc să iasă la pensie au în jur de 45-47 de ani şi ar fi mai fi vrut să rămână în sistem însă în aceste condiţii, preferă să plece acum.

În acest moment, angajaţii din MAI şi Armată pot beneficia de o pensie de până la 80 % din salariul brut, ceea ce înseamnă că pensia poate fi egală cu salariul, dacă au minim 25 de ani de vechime în sistem şi vârsta de 47 de ani. În schimb, la calcularea viitoarei pensii nu vor fi luate în seamă sporurile şi nici salariile de excelenţă, iar vârsta de pensionare ar urma să crească până la 55 de ani.

Anul trecut, 32 de agenţi şi 24 de ofiţeri din cadrul IJP au ales şi ei să se pensioneze, numărul celor care au părăsit sistemul în 2016 fiind cel mai mare din ultimii ani. Plecările au afectat toate structurile, însă cele mai probleme au fost la posturile comunale, unde şi în prezent există un deficit de 32 de agenţi, potrivit unei statistici a Inspectoratului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
283

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
319

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
197

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...