Botoșăneancă aniversată la momentul centenarului

Botoșăneancă aniversată la momentul centenarului

Un secol de viață! 100 de ani încărcați cu amintiri frumoase dar și dureroase, cu zile ușoare dar și grele, cu pierderi și câștiguri, cu oameni dragi!

Ziua doamnei Silviea Petrușcă – Nicolau, o botoșăneancă care a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani și, cu această frumoasă ocazie, primarul Cosmin Andrei a ținut să o felicite și să-i ofere o diplomă, flori, un tort dar și un premiu.

Viața doamnei Silviea nu a fost deloc simplă. Născută în satul Sîrbi – Vlăsinești, a rămas fără mamă la vârsta de doi ani, fiind adoptată la scurt timp de preotul satului.

La 22 de ani a plecat în refugiu, în Oltenia, pentru 10 luni iar la 26 de ani și-a cunoscut soțul cu care urma să aibă doi copii.

Prin promovarea partenerului de viață în funcția de secretar al Raionului Botoșani, doamna Silviea s-a mutat în oraș în 1952.

10 ani mai târziu însă, a divorțat și a preluat în exclusivitate custodia celor doi copii. Pentru a-i crește și a le oferi toate cele necesare dar și educație, doamna Silviea a vândut flori.

Cu tenacitate și voință, a reușit să-și țină cei doi copii în facultate, amândoi devenind ingineri constructori.

„Este emoționantă povestea de viață a doamnei Silviea și poate fi un exemplu pentru noi toți cum să trăim frumos chiar dacă viața nu e ușoară. La mulți ani, cu multă sănătate”, i-a transmis primarul Cosmin Andrei.

Silviea Neculau Petrușcă este mama omului de afaceri Pamfil Rotaru.

 

Spune-ne opinia ta