Botoșănean de 65 de ani implicat într-un accident rutier soldat cu o victimă, în Suceava

Botoșănean de 65 de ani implicat într-un accident rutier soldat cu o victimă, în Suceava

Un botoșănean a fost implicat într-un accident rutier soldat cu o victimă, petrecut sâmbătă, în județul Suceava. Cauza a fost o neacordare de prioritate.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție din Suceava, la ora 14:32, poliţiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că pe raza localității Bivolărie a avut loc un accident rutier,  o persoană necesitând îngrijiri medicale.

Din primele verificări şi din declaraţiile verbale ale conducătorilor de autoturisme a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 24 de ani din loc Bivolărie, oraşul Vicovu de Sus,  în timp ce conducea autoturismul pe strada Miron Costin cu intenția de a intra pe drumul DN2H, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula regulamentar pe drumul DN2H, condus de un bărbat în vârstă de 65 din sat Cătămărești-Deal, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, intrând în coluziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 65 ani din mun. Iași, în calitate de pasager al autoturismul condus de bărbatul de 65 de ani.

Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj al ambulanţei, însă aceasta a refuzat transportul la o unitate medicală.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest.  Șoferul de 24 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o îmbibație alcoolică de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind testat și bărbatul de 65 de ani, rezultatul fiind negativ.

Ambii conducători, au fost transportaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi unde li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”, bărbatul de 24 de ani fiind sancționat contravențional pentru ”conducerea sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice”, precum și ”neacordarea de prioritate”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul complet pentru Zilele Municipiului Botoșani, când urcă pe scenă Carla`s Dreams și Ștefan Bănică!

astăzi, 11:18
15

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 9 mai, începând cu ora 18:00. Botoșănenii și nu doar se pot bucura de street food, parc de distracții și muzică în aer lib...

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

astăzi, 10:52
40

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Jude...

Comunele hi-tech din Botoșani. Cum se dezvoltă unele localități făcând economie datorită sistemelor IT!

astăzi, 10:20
70

În județul Botoșani, câteva comune încep să se bazeze pe tehnologii industriale moderne pentru a dezvolta comunitățile, dar și pentru a face economie la buget. Printre altele, ...