Botoşănean condamnat după ce a înjunghiat un client într-un bar

Un tânăr a fost condamnat, joi, de judecătorii Tribunalului Botoşani după ce a înjunghiat un client într-un bar. Marian S., de 31 de ani, nu este la prima condamnare şi magistraţii au contopit pedepsele. 

Botoşănean condamnat după ce a înjunghiat un client într-un bar

Astfel, acuzat de tentativă de omor acesta a primit o pedeapsă de 10 ani şi 10 luni de închisoare, fiind în arest preventiv din vara anului trecut când a comis fapta. Judecătorii l-au obligat la plata a 80.000 de lei despăgubiri, din care 2500 de lei daune materiale şi 77.500 de lei daune morale şi de asemenea a fost obligat să plătească către Spitalul Judeţean Mavromati cheltuielile de spitalizare a victimei, 10.893 de lei. 

Potrivit anchetatorilor, pe 4 august 2017, în timp ce se afla într-un bar situat pe strada Gării din municipiul Botoşani, în urma unui conflict spontan, cel în cauză i-a aplicat persoanei vătămate Constantin M. mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 30-35 zile îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. 

"Constată că faptele reţinute în sarcina inculpatului în prezenta cauză au fost comise în stare de recidivă postcondamnatorie şi în termenul de încercare al suspendării sub supraveghere, faţă de pedepsele de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală din 16 iunie 2015 a Judecătoriei Botoşani, rămasă definitivă prin Decizia penală din 19 aprilie 2016 a Curţii de Apel Suceava şi respectiv pedeapsa de 1 an, 1 lună şi 10 zile închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. din 23 februarie 2016 a Judecătoriei Botoşani, rămasă definitivă prin neapelare la data de 8 martie 2016, astfel că va dispune revocarea beneficiului suspendărilor condiţionate ale acestor pedepse. Constată că faptele comise prin cele două sentinţe sunt concurente şi prin urmare va descontopi pedepsele aplicate şi le va repune în individualitatea lor, înlăturând sporul aplicat. Aplică inculpatului SMarian pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a şi b Cod penal pe o durată de 2 ani, la care va adăuga 1/3 din cealaltă pedeapsă contopită, inculpatul urmând a executa în total pedeapsa de 10 ani şi 10 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prev. de art. 66 al.1 lit. a şi b Cod penal pe o durată de 2 ani", se arată în decizia Tribunalului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
26

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
186

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
77

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...