Bătrân înșelat prin metoda „accidentul” de către un recidivist aflat în cârdășie cu un criminal din Penitenciarul Botoșani

Au fost puse în executare două mandate de percheziție, una dintre acestea derulându-se în unitatea penitenciară.

Polițiștii au continuat cercetările privind o sesizare din data de 22 iunie 2023, privind înșelăciunea prin metoda „accidentul” săvârșită în noaptea de 20 spre 21 iunie a.c. de către persoane necunoscute în dauna unui bătrân din orașul sucevean Milișăuți.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți din data de 23 iunie 2023 s-a dispus trecerea cauzei de la Poliția Orașului Milișăuți la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava.

Cu ocazia activităţilor investigativ operative şi de cercetare penală efectuate în cauză, a fost identificată persoana care a ridicat banii de la partea vătămată, respectiv Emanuel Andrei H., de 23 de ani, din comuna Pătrăuţi.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că tânărul, în convenienţă infracţională cu Nicolae A., de 44 de ani, din municipiul Piatra Neamț, încarcerat în Penitenciarul Botoșani, unde execută 30 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de omor și înșelăciune, au indus în eroare pe bătrânul în vârstă de 83 ani şi i-au solicitat o sumă mare de bani, motivând că fiul său urmează a fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, întrucât a fost victima unui accident rutier. Ulterior, Emanuel Andrei H. s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate, de la care a primit suma de 1.100 lei – toţi banii pe care bătrânul îi avea acasă, potrivit glasulsucevei.ro.

În urma probatoriului administrat la dosar, prin ordonanța din data de 11 iulie a.c., polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Emanuel Andrei H. pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și față de Nicolae A., pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune.

Pentru completarea probatoriului, s-a organizat și desfășurat o acțiune de punere în executare a două mandate de percheziție domiciliară la locuința suspectului de 23 de ani, precum și la Penitenciarul Botoșani, unde se află încarcerat suspectul de 44 de ani. După finalizarea activităților procedurale, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de cele două persoane bănuite de comiterea faptei, tânărul de 23 de ani fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava, iar bărbatul de 44 de ani, aflându-se sub efectul încarcerării în penitenciar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susținute de grupuri vocale, tineri artiști și soliști vocali din oraș, ce au încântat pe cei prezenți prin muzică ...