Bătrân îmbrăţişat, pupat şi lăsat fără portofelul cu bani de un botoșănean, "coleg" din armată!

Bătrân îmbrăţişat, pupat şi lăsat fără portofelul cu bani de un botoșănean, "coleg" din armată!

Un caz de manual de furt prin împrietenire s-a petrecut acum câteva zile, din fericire hoţul fiind prins de poliţişti, iar banii sustraşi fiind în mare parte recuperaţi. Cazul atrage atenţia prin modul în care a acţionat hoţul, un recidivist din Botoşani, în vârstă de 68 de ani. Practic, câteva secunde i-au fost suficiente hoţului sexagenar pentru a-i fura portofelul victimei, în plină stradă.

Potrivit Monitorul de Suceava, pe data de 22 februarie, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din satul Cojoci, comuna suceveană Crucea, a reclamat la Poliţia municipiului Vatra Dornei că a fost deposedat de portofelul în care avea suma de 390 de lei de către un necunoscut care l-a abordat pe strada Luceafărului din municipiul staţiune. Păgubitul a relatat că respectivul bărbat, tot o persoană în vârstă, l-a oprit pe stradă şi, foarte prietenos, i-a spus că îl cunoaşte din armată. Individul a început să-l întrebe ce mai face, dacă este sănătos şi alte amabilităţi de acest gen. Victima a relatat că hoțul l-a îmbrăţişat şi, după ce au mai schimbat câteva amabilităţi, „colegul” din armată a plecat. În scurt timp, bărbatul din Crucea a realizat că individul i-a furat portofelul din buzunarul de la piept al hainei.

Scena a fost surprinsă şi de o cameră video a primăriei locale. Pe imagini se vede cum autorul îl abordează pe bătrân, îl salută şi îi întinde mâna. Discuţia amicală se lasă inclusiv cu pupături, moment în care autorul, care are în mână un ziar, cu rol de „camuflaj”, se lipeşte de victimă şi acţionează, furându-i portofelul.

Bineînţeles că povestea cu armata a fost una inventată, însă, luat prins surprindere, bărbatul din Crucea nu a avut timp prea mult pentru a sta pe gânduri.

Judiciariştii dorneni  au stabilit în scurt timp cine este proprietarul maşinii, cel care l-a tarnsportat pe autor, iar a doua zi au ajuns şi la cel care a comis fapta. Este vorba de un bărbat din Botoşani, un anume Lazăr P., în vârstă de 68 de ani, cunoscut cu antecedente penale în materie de furturi. Dintr-un total de 390 de lei reclamaţi ca furaţi, poliţiştii au recuperat de la bărbatul din Botoşani suma de 360 de lei.

Bărbatul din Botoşani este cercetat sub control judiciar. Procurorul i-a impus acestuia mai multe obligaţii şi restricţii, de la care nu are voie să se abată, dacă nu vrea să se aleagă cu un mandat de arestare pentru 30 de zile, încheie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...