Bărbatul ars în timpul incendiului care i-a cuprins casa, transferat cu elicopterul la București

Bărbatul ars în timpul incendiului care i-a cuprins casa, transferat cu elicopterul la București

Bărbatul de 68 ani din satul Slobozia, comuna Cordăreni, care a suferit arsuri grave, miercuri, după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări, a fost preluat de un elicopter SMURD, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, el a fost găsit de pompieri în curte și prezenta arsuri pe față, mâini și corp. A fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cadrele medicale au decis, ulterior, transferul acestuia pe cale aeriană, spre o clinică de specialitate din București, întrucât a fost afectată aproximativ 60% din suprafața corpului, suferind arsuri de gradele II și III.

Conform forțelor de intervenție, nepotul acestuia, care locuiește în aceeași gospodărie, a povestit că cei doi s-au certat, la scurt timp izbucnind incendiul. 

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Dorohoi, cu două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD, dar și voluntarii de comună au luptat cu flăcările. 

„Incendiul a fost stins în limitele găsite. Pompierii au protejat de foc o anexă situată la aproximativ patru metri de casa în flăcări”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Poliție. Surse judiciare au relevat că proprietarul însuși ar fi incendiat locuința.

„S-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate circumstanțele producerii incidentului. În funcție de rezultate, se vor dispune măsuri”, a afirmat Delia Nenișcu, reprezentanta Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta