Bărbat împușcat de polițiști, după ce a atacat forțele de ordine cu toporișca și drujba, în urma unui scandal monstru

Bărbat împușcat de polițiști, după ce a atacat forțele de ordine cu toporișca și drujba, în urma unui scandal monstru

Un bărbat a fost împușcat de polițiști, după ce a provocat un scandal monstru și a atacat forțele de ordine cu o toporișcă și o drujbă. Totul s-a petrecut marți, într-o gospodărie din comuna Mileanca, unde suspectul și fosta concubină conviețuiesc în imobile diferite.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), bărbatul de 53 de ani a intrat fără drept în casa femeii și a intrat în conflict cu ea și actualul ei concubin, în vârstă de 57 de ani. El i-a lovit pe cei doi, apoi a ieșit în curte și a distrus mașina rivalului său.

Iubitul femeii a solicitat intervenția polițiștilor, însă agresorul a fost imobilizat doar în urma împușcării acestuia.

„În momentul în care a observat autospeciala de poliție, bărbatul de 53 de ani a devenit recalcitrant și a aruncat cu o toporișcă spre aceasta, distrugând elemente de caroserie. Ulterior, acesta nu s-a supus somațiilor polițiștilor și a aruncat cu alte obiecte contondente înspre forțele de ordine, ieșind din curte cu o drujbă aflată în funcțiune. Întrucât nu s-a supus somațiilor polițiștilor, s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical și, ulterior, înspre acesta. În urma utilizării armamentului, bărbatul a fost rănit în zona gambei”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior,  fiind dispusă internarea la Psihiatrie.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe. Totodată, a fost sesizat  Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, pentru efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj”, a precizat Nenișcu.

(fotografie generică)

 

Spune-ne opinia ta