Accidente de muncă la două societăți botoșănene: Doi angajați au căzut de la înălțime!

În numai două zile, două accidente de muncă prin cădere de la înălțime s-au produs în județ, ambele soldate cu incapacitate de muncă, victimele aflându-se pe patul de spital, una dintre ele transportată în stare gravă la Iași.

Accidente de muncă la două societăți botoșănene: Doi angajați au căzut de la înălțime!

   Foto: Arhivă

În cursul zilei de luni, în jurul orei 8.20, a avut loc un eveniment în care a fost implicat un bărbat cu vârsta de 50 ani, angajat ca zugrav la EC Stânca-Costești, din localitatea Stânca, oraşul Ştefănești.

În timp ce angajatul lucra la clădirea Cherhana, din incinta Nodului Hidrotehnic Stânca - Costeşti, a căzut de la aproximativ 2,5 metri, în interiorul clădirii, pe suprafaţa de beton. A fost solicitată ambulanţa şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Mavromati Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate.
         
Evenimentul, care s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă, va fi cercetat de către angajator, iar dosarul de cercetare va  fi înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.

Reamintim că, după numai o zi, un alt bărbat a căzut de la o înălțime de 8 metri. S-a întâmplat marți, în  jurul  orei  16.30, iar bărbatul cu vârsta de 57 de ani este angajat ca tâmplar PVC la SC Fay System SRL, localitatea Săveni, județul Botoşani.

În  timp ce angajatul efectua lucrări de  montaj tâmplărie PVC la faţada unei clădiri din oraşul Săveni, a căzut de la o înălţime  de aproximativ 8 metri. A fost găsit de colegii de muncă, fiind solicitată ambulanţa, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Mavromati  Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate. În cursul serii a fost transferat la spitalul Sfântul Spiridon Iaşi, având traumatisme multiple.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
30

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
58

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
84

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...