Accident în Botoșani, provocat de către un polițist aproape în comă alcoolică. IPJ a demarat cercetarea disciplinară

Accident în Botoșani, provocat de către un polițist aproape în comă alcoolică. IPJ a demarat cercetarea disciplinară

Un polițist din municipiul Botoșani a ajuns la spital, miercuri seară, după ce a fost victima unui accident rutier provocat chiar de către el, la beție.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 21:00. Potrivit anchetatorilor, în timp ce conducea autoturismul personal pe Calea Națională, bărbatul de 38 de ani, aflat singur în mașină, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu scuarul ce desparte cele două sensuri de deplasare. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a acestuia.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, polițistul a fost escortat spre spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Barbatul activează în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

„În momentul producerii accidentului, acesta se afla în timpul liber cu autoturismul personal. Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului. Conducerea inspectoratului a dispus declanșarea cercetării dispciplinare prin intermediul Biroului Control Intern”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta