Accident feroviar grav în Italia, provocat de un șofer român care a rămas blocat pe calea ferată! FOTO

La scurt timp după cumplitul accident din Ungaria, soldat cu moartea a 9 români, un alt eveniment rutier de o gravitate extremă are în mijlocul său un șofer din România. Un român aflat la volanul unui tir a rămas blocat pe calea ferată, în Italia, după ce în fața lui s-a ridicat bariera. În urma accidentului, doi oameni au murit și 18 sunt răniți.

Accident feroviar grav în Italia, provocat de un șofer român care a rămas blocat pe calea ferată! FOTO

Un şofer român a murit într-un accident de tren din Italia, unde un TIR a fost surprins pe calea ferată la Caluso, informează Quotidiano Canavese. O garnitură de călători a lovit în plin un camion staționat pe liniile de cale ferată.

Și-au pierdut viața conducătorul trenului, Roberto Madau, în vârstă de 61 de ani, iar a doua victimă a impactului este un şofer român, Ştefan Aurelian, de 64 de ani, care conducea, scrie rotalianul.com, maşina Fiat Doblo ce deschidea drumul transportului agabaritic.

De asemenea, alte 18 persoane sunt rănite.

Din primele cercetări, autoritățile italiene exclud o funcționare defectuoasă a mecanismului care reglează barierele pasajului la nivel.

Martorii povestesc că românul conducea antemergătorul transportului agabaritic şi a ajuns pe calea ferată, moment în care s-au aprins semnalele luminoase. Bărbatul s-a dat jos din maşina pe care o conducea şi a mers pentru a ridica bariera. Acolo l-a surprins garnitura de tren.

„După ce s-a văzut semnalul luminos intermitent, a durat doar vreo 3 secunde și bariera a fost coborâtă. În acel moment, TIR-ul trecuse, dar remorca nu. Apoi, după cinci minute de confuzie, când nu se știa cum trebuie procedat, a ajuns trenul și impactul a fost inevitabil”, povestește un alt șofer, martor la accident.



Foto: Rotalianul.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
505

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
169

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
108

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...