Accident cumplit in Austria: Cinci romani, inclusiv copii, au murit, iar trei sunt raniti

"Una dintre victime, care a fost aruncata in strada in cursul accidentului, a fost calcata de alte masini", a declarat comandantul adjunct al pompierilor.

Accident cumplit in Austria: Cinci romani, inclusiv copii, au murit, iar trei sunt raniti

Cinci romani, inclusiv copii, au murit, iar alti trei sunt raniti, in urma unui accident produs duminica dimineata in Austria, au anuntat pompierii austrieci citati de Kronen Zeitung.

Accidentul a avut loc in nord-estul Austriei, intre Mayerling si Hinterbruehl. In jurul orei locale 6 (7 ora Romaniei), microbuzul in care se aflau opt romani a intrat intr-un parapet si a fost proiectat in piciorul unui pod.

Doi dintre raniti - doua femei in varsta de 60 de ani - au fost transportati la spital cu elicopterul, la Viena. Un al treilea ranit a fost dus la spitalul din Baden.

"Una dintre victime, care a fost aruncata in strada in cursul accidentului, a fost calcata de alte masini", a declarat comandantul adjunct al pompierilor.

Cu precizari a venit si MAE roman, care arata, intr-un comunicat: "Cinci cetateni au decedat iar trei au fost raniti, dintre care doi se afla in stare grava. Persoanele ranite au fost transportate de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale.

In acest sens, o echipa consulara mobila din cadrul misiunii diplomatice se deplaseaza la spitalul unde se afla internati cetatenii romani, pentru a obtine detalii cu privire la starea de sanatate a acestora si pentru a acorda asistenta consulara. Misiunea diplomatica romana sprijina familiile persoanelor decedate in vederea eliberarii certificatelor de deces si a repatrierii trupurilor neinsufletite", precizeaza MAE.

Potrivit sursei citate, conform datelor obtinute pana la acest moment, se confirma ca in accident a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania, la bordul caruia se aflau 8 cetateni romani.

MAE afirma ca misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la circumstantele producerii accidentului, la starea de sanatate a persoanelor ranite, dar si pentru confirmarea identitatii acestora.

Ambasada Romaniei in Austria mentine legatura cu autoritatile locale si cu familiile victimelor si este pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari, mai arata MAE. (Ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...