A rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de iarnă

Alarma incendiului a fost dată chiar de proprietar, aproape de miezul nopții.

A rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de iarnă

În prag de iarnă, un bărbat în vârstă de 58 ani a rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma unui incendiu. S-a întâmplat noaptea trecută, în localitatea Călugărenii Noi, din comuna Ungureni.

La caz au ajuns pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ungureni. Aceștia au constatat că ardea acoperișul locuinței, existând pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din interior, dar și la alte două case și anexe aparținând vecinilor.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de o oră.

Cel mai probabil, evenimentul a fost generat de un coș de fum deteriorat.

Astfel de evenimente pot fi evitate, dacă :

- verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

- curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

- tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

- îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

- păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
48

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
63

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
65

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...