(A) Mustăria la Conacul Zăicești – Ediția a 12-a

Conacul Zăicești - Păstrăm tradiția noastră bahică cu struguri din via cu cântece, în amurgul îmbelșugat al anului

(A) Mustăria la Conacul Zăicești – Ediția a 12-a

Echipa de la Conacul Zăicești vă așteaptă într-o sâmbătă însorită de octombrie, să vă bucurați de roadele toamnei și de acordurile moldovenești ce o vor acompania pe invitata noastră specială, Mioara Velicu, în dată de 8 octombrie, în cadrul evenimentului Mustăria la Conac.

Boierul vă poftește să împletim împreună firul tradiției, să ne luăm cea mai mândră ie și să pășim cu foc în inimi la o horă obștească alături de îndrăgita solistă, Mioara Velicu, care promite să readucă din nostalgia tinereții și din bucuriile vieții prin snoave, dans și cântece din popor, deja consacrate pentru iubitorii de folclor autothton.
Mustăria de la Conacul Zăicești, ajunsă la a-12-a ediție, se strecoară ca un vers fermecat de toamnă, când readucem tradiția noastră bahică, cu struguri din via cu cântece, în amurgul îmbelșugat al anului, cu veselia oamenilor buni aduși laolaltă, la aceeași masă.

Vă așteptăm să vă faceți pofta cu bucate proaspte de sezon: caș, urdă cu mărar, zacuscă de casă, cârnăciori, tobă, slăninuță, ceafă afumată, sărmăluțe la cuptor în oală de lut cu mămăliguță gratinată, friptură de ceafă, mititei la grătar, pastramă de oaie, toate garnisite cu specialitatea conacului - cartofii umpluți, copți în coajă pe jar. Și cum altfel să celebrăm sărbătoarea mustului decât cu mere în plăcinte și must în pahare.

Tabloul evenimentului va fi pictat în nuanțe rubinii și aurii, cu nuci, gutui, struguri mustind a sevă dulce, baloți de fân, mere îmbujorate feciorelnic și de recitalul Ansamblului de Datini și Obiceiuri Bujorul acompaniat de mândri dansatori în port popular.

Oaspeții conacului vor avea la dispoziție un pachet de băuturi alcătuit din apă, pălincă, afinată de casă și binențeles must rubiniu cât încape, în numele sărbătorii care ne va aduce împreună.
Haiduci și domnițe, vă așteptăm să fim bucuroși la un dans la ceas de seară și anul acesta, la Mustăria de la Conacul Zăicești!

Pentru rezervări, ne puteți contacta la numerele: 0755 400 207/0755 400 328.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
353

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
375

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
230

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...