(A) Mustăria la Conacul Zăicești – Ediția a 12-a

Conacul Zăicești - Păstrăm tradiția noastră bahică cu struguri din via cu cântece, în amurgul îmbelșugat al anului

(A) Mustăria la Conacul Zăicești – Ediția a 12-a

Echipa de la Conacul Zăicești vă așteaptă într-o sâmbătă însorită de octombrie, să vă bucurați de roadele toamnei și de acordurile moldovenești ce o vor acompania pe invitata noastră specială, Mioara Velicu, în dată de 8 octombrie, în cadrul evenimentului Mustăria la Conac.

Boierul vă poftește să împletim împreună firul tradiției, să ne luăm cea mai mândră ie și să pășim cu foc în inimi la o horă obștească alături de îndrăgita solistă, Mioara Velicu, care promite să readucă din nostalgia tinereții și din bucuriile vieții prin snoave, dans și cântece din popor, deja consacrate pentru iubitorii de folclor autothton.
Mustăria de la Conacul Zăicești, ajunsă la a-12-a ediție, se strecoară ca un vers fermecat de toamnă, când readucem tradiția noastră bahică, cu struguri din via cu cântece, în amurgul îmbelșugat al anului, cu veselia oamenilor buni aduși laolaltă, la aceeași masă.

Vă așteptăm să vă faceți pofta cu bucate proaspte de sezon: caș, urdă cu mărar, zacuscă de casă, cârnăciori, tobă, slăninuță, ceafă afumată, sărmăluțe la cuptor în oală de lut cu mămăliguță gratinată, friptură de ceafă, mititei la grătar, pastramă de oaie, toate garnisite cu specialitatea conacului - cartofii umpluți, copți în coajă pe jar. Și cum altfel să celebrăm sărbătoarea mustului decât cu mere în plăcinte și must în pahare.

Tabloul evenimentului va fi pictat în nuanțe rubinii și aurii, cu nuci, gutui, struguri mustind a sevă dulce, baloți de fân, mere îmbujorate feciorelnic și de recitalul Ansamblului de Datini și Obiceiuri Bujorul acompaniat de mândri dansatori în port popular.

Oaspeții conacului vor avea la dispoziție un pachet de băuturi alcătuit din apă, pălincă, afinată de casă și binențeles must rubiniu cât încape, în numele sărbătorii care ne va aduce împreună.
Haiduci și domnițe, vă așteptăm să fim bucuroși la un dans la ceas de seară și anul acesta, la Mustăria de la Conacul Zăicești!

Pentru rezervări, ne puteți contacta la numerele: 0755 400 207/0755 400 328.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
89

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
125

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
140

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...