A încercat să înșele vigilența polițiștilor, dar s-a ales cu dosar penal și o amendă usturătoare!

A încercat să înșele vigilența polițiștilor, dar s-a ales cu dosar penal și o amendă usturătoare!
A tras mașina pe dreapta și a coborât, crezând că astfel oamenii legii nu vor mai proceda la verificarea sa. Spre ghinionul său, socoteala nu s-a potrivit cu planurile oamenilor legii, cei din urmă constatând că bărbatul nu doar că nu avea permis de conducere, dar era și beat. Mai mult, falsul șofer nu a putut prezenta nici o poliță de asigurare valabilă.

Astăzi, poliţiştii municipiului Dorohoi care se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe bulevardul Victoriei, din localitate, au observat un conducător auto, care, la vederea echipajului de poliţie a oprit autoturismul pe partea dreaptă şi a coborât de la volan.
 
S-a procedat la legitimarea persoanei în cauză, ocazie cu care s-a constatat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, acesta nu a putut prezenta o poliţă de asigurare valabilă.
 
Totodată, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis. 

De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002 cu amendă în cuantum de 1.450 de lei pentru consum de alcool la volan, fiind luată şi măsura reţinerii certificatului şi a plăcuţelor de înmatriculare pentru neprezentarea unei poliţe de asigurare valabile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
461

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
475

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
272

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...