79 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele patru zile

79 de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele patru zile

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 21 – 24 ianuarie, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au acționat pentru stingerea a două incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 55 de persoane care aveau probleme medicale și pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma producerii unui accident rutier.

La aceste evenimente se adaugă opt misiuni de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” din Botoșani, opt misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina și cinci alte intervenții (transport persoane supraponderale, asigurare măsuri PSI la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD sau pe timpul unor manifestări cu public numeros, degajare tencuială).

Pe 21 ianuarie, pompierii au intervenit la un incendiu, produs în balconul unui apartament de pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, unde s-a aprins o hotă. La eveniment au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani.

Pe 24 ianuarie, la Oneaga, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări de la un coș de fum neprotejat față de materialele combustibile din construcția acoperișului. Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești au intervenit, mai bine de două ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

De asemenea, salvatorii botoșăneni au intervenit și la un accident rutier, care s-a produs duminică dimineață, pe drumul dintre Cămătărești Deal și Cucorăni, fiind implicat un singur autoturism.

Pompierii din Detașamentului Botoșani au acționat pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu. 

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1191

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9776

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...