21 de incendii într-o săptămână, din cauza neglijenței

21 de incendii într-o săptămână, din cauza neglijenței

Săptămâna trecută, în 19 localități din județul Botoșani, au avut loc, în total, 21 de incendii, transmite Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Evenimentele cu foc s-au produs în localitățile Ungureni, Ibănești, Albești, Prăjeni, Flămânzi, Doina, din comuna Răuseni, Săveni, Manolești Deal, Cervicești, Stâncești, din comuna Mihai Eminescu, Hilișeu-Horia, Copălău, Unțeni, Santa Mare, Corni, Ștefănești, Cișmea, din comuna Răchiți, Hudești și municipiul Botoșani.

Potrivit salvatorilor botoșăneni, au fost distruse parțial sau total case și anexe, zeci de tone de furaje au fost făcute scrum și mai multe câmpuri au fost pârjolite pe câteva zeci de hectare.

„Incendiile au fost provocate de utilizarea focului deschis în spații deschise, jocul copiilor cu focul, coșurile de fum necurățate de funingine sau scurtcircuit”, a adăugat reprezentantul Instituției.

Pompierii botoșăneni atrag atenția și spun că evenimentele de acest gen pot fi evitate dacă se respectă câteva măsuri de prevenire. Cum ar fi, coșul de fum trebuie curățat, reparat și izolat, nu trebuie să folosiți instalații electrice improvizate, supravegheați copiii în permanență și nu lăsați la îndemâna lor mijloace de aprindere, respectiv chibrituri sau brichete.

Mai mult, nu aprindeți focul în apropierea fondului forestier/construcții, rețelelor electrice, de comunicații, conductelor de transport gaze naturale, produselor petroliere ori a altor bunuri materiale combustibile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

astăzi, 16:20
256

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
210

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...

Șef nou (și) la Poliția de Frontieră din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:00
369

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (S.T.P.F.) din Botoșani are o nouă conducere, după ce la finalul anului 2023 comisar șef de poliție Valeriu Mihai Harabulă s-a pensionat.Iniț...