21 de incendii într-o săptămână, din cauza neglijenței

21 de incendii într-o săptămână, din cauza neglijenței

Săptămâna trecută, în 19 localități din județul Botoșani, au avut loc, în total, 21 de incendii, transmite Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Evenimentele cu foc s-au produs în localitățile Ungureni, Ibănești, Albești, Prăjeni, Flămânzi, Doina, din comuna Răuseni, Săveni, Manolești Deal, Cervicești, Stâncești, din comuna Mihai Eminescu, Hilișeu-Horia, Copălău, Unțeni, Santa Mare, Corni, Ștefănești, Cișmea, din comuna Răchiți, Hudești și municipiul Botoșani.

Potrivit salvatorilor botoșăneni, au fost distruse parțial sau total case și anexe, zeci de tone de furaje au fost făcute scrum și mai multe câmpuri au fost pârjolite pe câteva zeci de hectare.

„Incendiile au fost provocate de utilizarea focului deschis în spații deschise, jocul copiilor cu focul, coșurile de fum necurățate de funingine sau scurtcircuit”, a adăugat reprezentantul Instituției.

Pompierii botoșăneni atrag atenția și spun că evenimentele de acest gen pot fi evitate dacă se respectă câteva măsuri de prevenire. Cum ar fi, coșul de fum trebuie curățat, reparat și izolat, nu trebuie să folosiți instalații electrice improvizate, supravegheați copiii în permanență și nu lăsați la îndemâna lor mijloace de aprindere, respectiv chibrituri sau brichete.

Mai mult, nu aprindeți focul în apropierea fondului forestier/construcții, rețelelor electrice, de comunicații, conductelor de transport gaze naturale, produselor petroliere ori a altor bunuri materiale combustibile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Autoritățile se consideră pregătite de valul 5 al pandemiei. Dan Nechifor: „Ca să diminuăm sau să preîntâmpinăm valul cinci trebuie să ne vaccinăm” (video)

Vineri, 3 Decembrie 2021
249

Autoritățile botoșănene, prezente vineri, 3 decembrie, la o conferință de presă susținută la sediul Palatului Administrativ din municipiului Botoșani, au declarat că sunt pregătite pentru ...

Medicul Claudia Malancea, după decorare: „Meritul este unul colectiv. Nu este ușor să vezi oameni în suferință” (video)

Vineri, 3 Decembrie 2021
999

Alături de Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase, și Claudia Malancea, șef secție Terapie Intensivă, a fost decorată, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, c...

Accident la Dealu Mare. O mașină s-a izbit într-un cap de pod

Vineri, 3 Decembrie 2021
616

Un accident rutier a avut loc, vineri după-amiază, în localitatea Dealu Mare, la intrare în municipiul Dorohoi, anunță Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județe...