Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, mesaj către profesorii din Botoșani: „Am convingerea că ne-am înhămat la aceeași căruță”

Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, mesaj către profesorii din Botoșani: „Am convingerea că ne-am înhămat la aceeași căruță”

Campania lansată de Ministerul Educației, „Vaccinare și testare pentru învățare”, a debutat joi și la Botoșani.

Evenimentul a avut loc la Prefectura Botoșani, fiind prezenți Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerului Educației, prefectul Dan Nechifor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani dar și directori ai unităților de învățământ din județ.

Scopul principal al campaniei este de a informa elevii, cadrele didactice și părinții, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de coronavirus prin vaccinarea voluntară a cadrelor didactice  și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ.

„Cred că vom munci împreună, cred că am convingerea că ne-am înhămat la aceeași căruță și că vom trage acea căruță în aceeași direcție. Cu toții ne dorim ca acest învățământ online să nu ne mai ocupe tot timpul, să ne putem întoarce cât mai curând în sălile de clasă, la învățământul cu prezență fizică. Pentru aceasta, ar trebui să obținem acea imunizare de masă cât mai mare și să ne vaccinăm cât mai mulți”, a declarat Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației.

La rândul său, Gabriel Hârtie, inspector școlar general al IȘJ Botoșani, a afirmat că „spațiul școlar este poate cel mai sigur spațiu vizavi de prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu Covid 19. Faptul că nu am avut focare în unitățile de învățământ din județul Botoșani de când a început această pandemie e un exemplu că la nivelul unităților de învățământ s-au respectat acele reguli minime impuse de către specialiștii în sănătate publică”.

Ada Macovei, inspector școlar adjunct al IȘJ Botoșani, a încurajat ideea vaccinării antiCovid-19, ca parte din procesul de reîntoarcere la o viață normală.

„Încurajez pe toată lumea, așa cum am făcut-o în toată această perioadă, să ia în calcul vaccinarea antiCovid-19, pentru că trebuie să ne întoarcem cât mai curând la școală dar mai ales trebuie să ne întoarcem la o viață normală.

Nu știu dacă va mai fi vreodată așa cum a fost înainte, au rămas foarte multe urme în sufletele noastre, unii dintre noi am pierdut oameni dragi în această perioadă așa încât vă rog să luați în calcul vaccinarea, dacă organismul vă permite și dacă medicul vă recomandă și dacă înțelegeți că este mult mai ușor de trecut prin simptomele unor reacții adverse ale vaccinării decât prin simptomatologia infectării cu acest virus”.

 

 

 

Spune-ne opinia ta