În cadrul programului dedicat Zilei Naționale a României, elevii de la Liceul ”Dimitrie Negreanu” și-au amintit de cuvintele lui Grigore Vieru: ”Patria este un copil dacă uiți de ea, poate să plece de acasă!”
Așa că, elevii coordonați de profesoarele de limba română Gabriela Bunduc, Alina Axinie, Elena Aga și Mihaela Budeanu-Mihalachi, au găsit metode inedite de a omagia patria în context on-line. De aceea, nu textele ample sau cuvintele fără substanță au reprezentat conținutul acestor activități reunite în cadrul proiectului ”Eu sunt România!”, ci stări și sentimente transmise prin colaje muzicale, fotografie sau pictură.
Astfel, elevii clasei a XII-a A au găsit că cel mai emoționant mesaj de 1 Decembrie este să amintești de locurile pe care le-ai vizitat în vacanță și care ți-au stârnit în suflet mândria că aparții acestei țări.
O altă modalitate specifică activității online a fost vizionarea în cadrul orei de limba română a videoclipurilor clasei a XI-a C, care valorificau în prezentările lor patriotismul scriitorilor pașoptiști, deschizători de drumuri în cultura română.
De asemenea, elevii clasei a XI-a B au simțit și trăit în spiritul poeziei patriotice, stindard al iubirii de neam.
Colectivul de elevi ai claselor a IX-a s-au lansat într-un concurs interesant cu tema ”De ce 1 Decembrie-Ziua României?”, dovedind astfel că și istoria este un obiect care le ține treaz sentimentul de patriotism.
Bibliotecarul școlii a pus la dispoziția diriginților și a elevilor un material de prezentare a valorilor, a simbolurilor și a patrimoniului cultural al României, aducând în prim plan sentimentul de patriotism și mândrie al oricărui bun român.
Valoarea românilor în lume a fost un alt subiect discutat pe Meet cu elevii claselor a XII-a B și a XI-a A. În acest sens, tinerii au punctat că evoluția mondială a fost posibilă prin aportul personalităților românești din domenii diferite: medicină, arte, matematică, IT, biologie, fizică, geografie, etc.
Astfel, fiecare activitate a adus în atenție cuvintele lui Alexandru Vlahuță ”cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie?”