Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de lei

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevi nu vor putea fi mai mici de 100 de lei

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, a hotărât astăzi Guvernul României.

“În ședința de astăzi, 04 decembrie 2020, a Executivului, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se stabilește, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de burse este de 100 de lei, iar complementar acestui plafon, autoritățile locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

„Precizăm că, în conformitate cu prevederile legii, bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat, cu această destinație”, se mai arată în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta