Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

În fiecare an în ziua de 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în data de 22 decembrie 1992.

Scopul Zilei Mondiale a Apei este de a trage un semnal de alarmă asupra necesității de a proteja cantitativ și calitativ resursele globale de apă care avem atât de multă nevoie.

Cu această speranță în gând, câțiva elevi din clasele a IX a, a XI a și a V a de la Liceul „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona au marcat, miercuri, această zi prin realizarea unui flash - mob în pauza mare.

Zânele apelor s-au plimbat printre colegii lor care au afișat mesaje despre importanța protejării cantitative și calitative a apelor. Activitatea a fost acompaniată de melodia Water Song, proiect inițiat de Administrația Națională „Apele Române” și realizat de copiii de la Cantus Mundi. La sfârșitul activității mesajele au fost afișate pe holul Liceului pentru a fi conștientizate mai temeinic de elevi.

„Fiecare dintre noi este o picătură, și împreună formăm un râu. Să depunem cu toții efortul ca apele lumii să fie cât mai curate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1043

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1684

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
609

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...