Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

În fiecare an în ziua de 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în data de 22 decembrie 1992.

Scopul Zilei Mondiale a Apei este de a trage un semnal de alarmă asupra necesității de a proteja cantitativ și calitativ resursele globale de apă care avem atât de multă nevoie.

Cu această speranță în gând, câțiva elevi din clasele a IX a, a XI a și a V a de la Liceul „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona au marcat, miercuri, această zi prin realizarea unui flash - mob în pauza mare.

Zânele apelor s-au plimbat printre colegii lor care au afișat mesaje despre importanța protejării cantitative și calitative a apelor. Activitatea a fost acompaniată de melodia Water Song, proiect inițiat de Administrația Națională „Apele Române” și realizat de copiii de la Cantus Mundi. La sfârșitul activității mesajele au fost afișate pe holul Liceului pentru a fi conștientizate mai temeinic de elevi.

„Fiecare dintre noi este o picătură, și împreună formăm un râu. Să depunem cu toții efortul ca apele lumii să fie cât mai curate.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aleșii de la județ au mutat ședința ordinară în online, un consilier îi cere Doinei Federovici socoteală cu datoriile! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
390

Ședința ordinară a Consiliului Județean aferentă lunii iulie a fost organizată, vineri, 26 iulie, în online.Toate proiectele existente pe ordinea de zi au trecut de votul consilierilor...

Cătălin Flutur aduce acuzații grave la adresa lui Valeriu Iftime: „PNL și PSD au făcut un troc la nivel mare...”

Vineri, 26 Iulie 2024
817

La aproximativ o lună de la alegerile locale din 9 iunie 2024, mai exact pe 1 iulie, Cătălin Flutur a avut și prima reacție. Atunci, liberalul care a pierdut cursa pentru funcția de primar al mu...

Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Vineri, 26 Iulie 2024
367

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC...