Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

În fiecare an în ziua de 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în data de 22 decembrie 1992.

Scopul Zilei Mondiale a Apei este de a trage un semnal de alarmă asupra necesității de a proteja cantitativ și calitativ resursele globale de apă care avem atât de multă nevoie.

Cu această speranță în gând, câțiva elevi din clasele a IX a, a XI a și a V a de la Liceul „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona au marcat, miercuri, această zi prin realizarea unui flash - mob în pauza mare.

Zânele apelor s-au plimbat printre colegii lor care au afișat mesaje despre importanța protejării cantitative și calitative a apelor. Activitatea a fost acompaniată de melodia Water Song, proiect inițiat de Administrația Națională „Apele Române” și realizat de copiii de la Cantus Mundi. La sfârșitul activității mesajele au fost afișate pe holul Liceului pentru a fi conștientizate mai temeinic de elevi.

„Fiecare dintre noi este o picătură, și împreună formăm un râu. Să depunem cu toții efortul ca apele lumii să fie cât mai curate.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
1141

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
716

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
416

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...