Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

Ziua Mondială a Apei a fost marcată și de elevii Liceului „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona (video)

În fiecare an în ziua de 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în data de 22 decembrie 1992.

Scopul Zilei Mondiale a Apei este de a trage un semnal de alarmă asupra necesității de a proteja cantitativ și calitativ resursele globale de apă care avem atât de multă nevoie.

Cu această speranță în gând, câțiva elevi din clasele a IX a, a XI a și a V a de la Liceul „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona au marcat, miercuri, această zi prin realizarea unui flash - mob în pauza mare.

Zânele apelor s-au plimbat printre colegii lor care au afișat mesaje despre importanța protejării cantitative și calitative a apelor. Activitatea a fost acompaniată de melodia Water Song, proiect inițiat de Administrația Națională „Apele Române” și realizat de copiii de la Cantus Mundi. La sfârșitul activității mesajele au fost afișate pe holul Liceului pentru a fi conștientizate mai temeinic de elevi.

„Fiecare dintre noi este o picătură, și împreună formăm un râu. Să depunem cu toții efortul ca apele lumii să fie cât mai curate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

20 de ani de activitate sindicală în domeniul asistenței sociale marcați de FNS „Pro Asist” la Botoșani (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
650

Federaţia şi-a început activitatea în anul 2003 cu sediul în Râmnicu Vâlcea, fiind înfiinţată iniţial din lucrători în domeniul protecţiei copilului ş...

Demo Drift Show pentru pasionații de mașini și senzații tari (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
1239

Asociația de Drift din Botoșani, împreună cu Primăria municipiului Botoșani și Consiliul Local, organizează în acest weekend un eveniment ce reunește pasionații de adrenalină. Es...

Peste 200 de adolescenți urmează să părăsească sistemul de protecție socială din Botoșani (foto, video)

Vineri, 22 Septembrie 2023
592

Astăzi, în incinta Palatului Administrativ al județului Botoșani a avut loc un eveniment important pentru tinerii aflați în sistemul de protecție a copilului. Este vorba despre o camp...