Municipiul Botoșani este gazdă a Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”

Municipiul Botoșani este gazdă a Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”

În perioada 24 - 26 martie 2023, municipiul Botoșani va fi gazda unui eveniment de anvergură, înscris în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educației, și anume Concursul Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”, ce se va desfășura la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani.

Organizat de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, în parteneriat cu Societatea de Excelență și Performanță în Informatică, Consiliul Județean (CJ) din Botoșani și Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani, concursul va reuni elevii care au obținut punctajele cele mai mari la Olimpiada de Informatică, din 18 județe ale ţării și din municipiul Bucureşti. În cadrul concursului vor concura și echipe din Republica Moldova.

Competiția a fost inițiată în anul 2001 de către Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, în onoarea patronului liceului, academicianul Grigore C. Moisil (1906 – 1973), fondator de şcoală de informatică în România, personalitate recunoscută pe plan mondial pentru fundamentarea informaticii ca ştiinţă. A mai fost organizat la Botoșani în 2018 și 2019, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, sub coordonarea regretatei doamnei profesor, inspector școlar la acea vreme, Liliana Chira.

Concursul de Informatică „Urmaşii lui Moisil” se desfăşoară într-o singură zi (25 martie 2023) şi constă într-o probă practică pe o platformă de concurs dedicate, realizată în parteneriat cu Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică. Durata de desfășurare a probei practice este de trei ore și constă  în  rezolvarea  a  două  probleme  de  natură  algoritmică,  cu  ajutorul  calculatorului.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 24 martie 2023, ora 19:00, în Aula Magna a Colegiului Național „A.T. Laurian”.

Pentru informații actualizate despre eveniment, accesați site-ul: https://moisil.sepi.ro/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ce spune „vocea” elevilor din Botoșani despre măsura desființării intrării separate a profesorilor: „Nu reprezintă o prioritate în acest moment...”

Marţi, 5 Decembrie 2023
314

Măsura propusă de Consiliul Național al Elevilor cu privire la desființarea intrării separate a profesorilor, în școli, a stârnit vâlvă atât printre elevi, cât și...

Zeci de botoșăneni au încins Hora Unirii pe Pietonal (foto, video)

Vineri, 1 Decembrie 2023
1003

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de dimineață până seara de zeci de botoșăneni, care fie au participat la diverse activități, fie au fost alături de familie.Pe...

1 Decembrie la Botoșani: cetățenii au ieșit pentru o paradă „fastuoasă” și s-au ales cu un concert popular pe Unirii (foto, video)

Vineri, 1 Decembrie 2023
3561

Adunați cu mic, cu mare în Centrul Istoric al orașului, însă într-un număr redus în comparație cu anii trecuți, botoșănenii au participat la momente festive. S-a intona...