Ziua Internațională a Toleranței, marcată de elevi din Albești

Ziua Internațională a Toleranței, marcată de elevi din Albești

În perioada 15 – 19 noiembrie 2021, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Albești au marcat Ziua Internațională a Toleranței prin diferite activități educative, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții instituției de învățământ.

Potrivit sursei citate, activitățile sunt incluse în cadrul proiectului Erasmus+ „We Are Better with STEAM”, la care au luat parte profesorii și elevii care fac parte din grupul țintă.

Activitățile desfășurate au vizat formarea comportamentelor și atitudinilor tolerante pe baza cărora elevii să acționeze cu înțelegere și responsabilitate în diverse circumstanțe ale vieții.

„Educația este mijlocul cel mai eficient pentru a preveni intoleranța. Astfel, rolul proiectului e de a învăța fiecare persoană din societate care-i sunt drepturile și libertățile pentru ca ele să fie respectate și de a promova voința de a proteja drepturile și libertățile altora”, este mesajul transmis de cadrele didactice care au participat la proiect.

Activitățile au oferit elevilor posibilitatea de a învăța să construiască relații bazate pe toleranță, înțelegere și solidaritate și să respecte demnitatea fiecărei persoane.

Au fost realizate expoziții de desene/postere prin care elevii au transmis mesaje de solidaritate și de creare a armoniei în diversitate, au dăruit profesorilor și colegilor din școală zâmbete, au realizat stegulețe pe care au scris mesaje comportamentale prin care se manifestă toleranța.

„În ultima zi de activități, elevii au avut o scenetă în care au promovat toleranta și acceptarea între popoare, au prezentat costume specifice diferitelor țări, după care au fost prezentate dansuri, obiceiuri, curiozități specifice altor etnii, având ca obiectiv înțelegerea și acceptarea diversității multiculturale”, se mai arată în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Camerun și Brazilia, fată în față astăzi la Campionatul Mondial din Qatar

astăzi, 08:29
44

Brazilia a început cu dreptul cu dreptul la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar cu o victorie în fața Serbiei cu scorul de 2-0.În cealaltă parte de grupei, Camerun a obținut...

Calendar Ortodox: Sf. Proroc Avacum; Sf. Mc. Miropi; Sf. Cuv. Porfirie Cavsocalivitul; Sf. Ier. Solomon, Arhiepiscopul Efesului

astăzi, 08:04
38

Sfântul Proroc Avacum era fiul lui Safat din seminţia lui Simeon şi s-a născut în Bet-Zohar, în părţile Iudeei. Pentru că era curat la suflet, ducând o viaţă sfân...

Când începe vacanța de iarnă 2022-2023. Elevii vor avea două săptămâni libere

Joi, 1 Decembrie 2022
384

Doar trei săptămâni vor învăța elevii până să se bucure de alte zile libere. Și asta deoarece vacanța de iarnă va începe pe 23 decembrie 2022, cu doar o zi înain...