Ziua Internațională a Toleranței, marcată de elevi din Albești

Ziua Internațională a Toleranței, marcată de elevi din Albești

În perioada 15 – 19 noiembrie 2021, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Albești au marcat Ziua Internațională a Toleranței prin diferite activități educative, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții instituției de învățământ.

Potrivit sursei citate, activitățile sunt incluse în cadrul proiectului Erasmus+ „We Are Better with STEAM”, la care au luat parte profesorii și elevii care fac parte din grupul țintă.

Activitățile desfășurate au vizat formarea comportamentelor și atitudinilor tolerante pe baza cărora elevii să acționeze cu înțelegere și responsabilitate în diverse circumstanțe ale vieții.

„Educația este mijlocul cel mai eficient pentru a preveni intoleranța. Astfel, rolul proiectului e de a învăța fiecare persoană din societate care-i sunt drepturile și libertățile pentru ca ele să fie respectate și de a promova voința de a proteja drepturile și libertățile altora”, este mesajul transmis de cadrele didactice care au participat la proiect.

Activitățile au oferit elevilor posibilitatea de a învăța să construiască relații bazate pe toleranță, înțelegere și solidaritate și să respecte demnitatea fiecărei persoane.

Au fost realizate expoziții de desene/postere prin care elevii au transmis mesaje de solidaritate și de creare a armoniei în diversitate, au dăruit profesorilor și colegilor din școală zâmbete, au realizat stegulețe pe care au scris mesaje comportamentale prin care se manifestă toleranța.

„În ultima zi de activități, elevii au avut o scenetă în care au promovat toleranta și acceptarea între popoare, au prezentat costume specifice diferitelor țări, după care au fost prezentate dansuri, obiceiuri, curiozități specifice altor etnii, având ca obiectiv înțelegerea și acceptarea diversității multiculturale”, se mai arată în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Săveni a fost capitala multiculturalității de Ziua Națională

astăzi, 17:18
480

Orașul Săveni a fost capitala multiculturalității, miercuri, de Ziua Națională a României, găzduind un conglomerat de evenimente artistice, o lansare de carte și activități festive div...

Dramatic: Un botoșănean luptă să trăiască, după ce a fost înjunghiat de un coleg de muncă

astăzi, 15:57
955

Un bărbat de 46 de ani, din Botoşani, se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost înjunghiat în gât de un coleg de muncă. Conflictul a avut loc în curtea unei s...

APIA așteaptă cererile de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022

astăzi, 14:43
115

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani informează că în perioada 01 - 15 decembrie 2021 se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de P...