Centrul de Excelență a demarat activitatea cu peste 500 de elevi (fotogalerie)

Centrul de Excelență a demarat activitatea cu peste 500 de elevi (fotogalerie)

Centrul de Excelență (CEX) în educație a demarat sâmbătă, toate activitățile, în cele patru locații stabilite în municipiile Botoșani și Dorohoi, la cursuri participând peste 500 de elevi, anunță inspectorul școlar general Ada Macovei.

Subpunctele CEX sunt Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială Nr. 11 din Botoșani, Liceul „Regina Maria” și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi.

„Sunt constituite deja 39 de grupe, cu 530 de elevi. De săptămâna viitoare, urmare a hotărârii Consiliului de administrație al CEX, privind suplimentarea grupelor, vom avea 44 de grupe cu 605 elevi. Cea mai mare solicitare a fost la clasele V-VI pentru matematică, unde s-au înscris aproximativ 130 de elevi, dar și la alte grupe și discipline, astfel încât soluția adoptată a fost de reorganizare: suplimentarea grupelor unde cerința este foarte mare, din grupele nerealizate, astfel încât să se mențină normarea posturilor, per total CEX”, arată Ada Macovei.

Oficialul a precizat că un sprijin deosebit pentru funcționarea CEX este acordat de către Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț și Industrie.

„Mult succes, tuturor elevilor și profesorilor! Sunt sigură că și rezultatele vor fi pe măsura muncii, implicării și aptitudinilor!”, transmite inspectorul școlar general al județului.







 

 

Spune-ne opinia ta