FOTO: Concursuri cu afișe, dezbateri și activități de voluntariat, pentru a marca Educația Globală la Colegiul Economic „Octav Onicescu”

FOTO: Concursuri cu afișe, dezbateri și activități de voluntariat, pentru a marca Educația Globală la Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Săptămâna Educației Globale a implicat elevii și profesorii Colegiului Economic „Octav Onicescu" într-o serie de activități educative cu caracter special. Acestea s-au articulat pe tematica generală și anume „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții instituției școlare.

Timp de o săptămână, elevii claselor IX-XII au fost antrenați în activități precum: concursuri de afișe, vizionări de materiale educative pe tematica specifică, dezbateri, voluntariat, webinarii cu invitați ai instituțiilor partenere.

Reprezentanți ai Agenției de Mediu, ai Asociației "Happy" au propus elevilor și profesorilor modele de comportamente responsabile privind mediul și comunitatea locală. Activitatea de voluntariat a presupus ajutarea  Asociației "Happy" în împărțirea de hrană bătrânilor fără adăpost.

Egalitatea de gen, schimbările climatice, educația interculturală, diversitatea au reprezentat direcții de discuție și dezbatere prin care s-a urmărit conștientizarea elevilor privind problemele lumii contemporane. Formarea unui comportament responsabil față de acțiunile proprii, față de sănătatea individuală, colectivă, a mediului înconjurător, dar și motivarea pentru implicare au constituit obiectivele prioritare ale programului derulat.

„La finalul programului, atât cadrele didactice, cât și elevii implicați au concluzionat în sensul aprecierilor pozitive privind impactul activităților derulate. Faptul că elevii au luat contact indirect prin activitățile de la clasă, ori direct prin voluntariat în comunitatea locală a permis atingerea obiectivelor propuse, respectiv conștientizarea în rândul acestora a nevoii de implicare activă și responsabilă în comunitatea locală și nu numai”, mai comunică reprezentanții Colegiului. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

O mamă are nevoie de ajutorul semenilor. Se luptă pentru a fi alături de copiii săi, după ce a fost diagnosticată cu cancer uterin în stadiul III

astăzi, 13:31
1063

Florentina Radu, în vârstă de 45 de ani, mamă a doi copii, se luptă pentru viața ei și pentru a fi alături, în continuare, de familia sa.Femeia a fost diagnosticată cu ca...

O nouă zi cu peste 400 de infectări

astăzi, 13:00
370

438 de persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.În scenariul epi...

Anunț SJA Botoșani: „Vă rugăm să aveți răbdare cu selecția dosarelor”

Vineri, 21 Ianuarie 2022
830

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) din Botoșani a publicat un anunț, în urmă cu câteva zile, conform căruia studenții sau absolvenții școlilor postliceale de asis...