FOTO: Concursuri cu afișe, dezbateri și activități de voluntariat, pentru a marca Educația Globală la Colegiul Economic „Octav Onicescu”

FOTO: Concursuri cu afișe, dezbateri și activități de voluntariat, pentru a marca Educația Globală la Colegiul Economic „Octav Onicescu”

Săptămâna Educației Globale a implicat elevii și profesorii Colegiului Economic „Octav Onicescu" într-o serie de activități educative cu caracter special. Acestea s-au articulat pe tematica generală și anume „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții instituției școlare.

Timp de o săptămână, elevii claselor IX-XII au fost antrenați în activități precum: concursuri de afișe, vizionări de materiale educative pe tematica specifică, dezbateri, voluntariat, webinarii cu invitați ai instituțiilor partenere.

Reprezentanți ai Agenției de Mediu, ai Asociației "Happy" au propus elevilor și profesorilor modele de comportamente responsabile privind mediul și comunitatea locală. Activitatea de voluntariat a presupus ajutarea  Asociației "Happy" în împărțirea de hrană bătrânilor fără adăpost.

Egalitatea de gen, schimbările climatice, educația interculturală, diversitatea au reprezentat direcții de discuție și dezbatere prin care s-a urmărit conștientizarea elevilor privind problemele lumii contemporane. Formarea unui comportament responsabil față de acțiunile proprii, față de sănătatea individuală, colectivă, a mediului înconjurător, dar și motivarea pentru implicare au constituit obiectivele prioritare ale programului derulat.

„La finalul programului, atât cadrele didactice, cât și elevii implicați au concluzionat în sensul aprecierilor pozitive privind impactul activităților derulate. Faptul că elevii au luat contact indirect prin activitățile de la clasă, ori direct prin voluntariat în comunitatea locală a permis atingerea obiectivelor propuse, respectiv conștientizarea în rândul acestora a nevoii de implicare activă și responsabilă în comunitatea locală și nu numai”, mai comunică reprezentanții Colegiului.







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
1257

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
794

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
454

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...