Zeci de unități de învățământ au desfășurat activități comune de celebrare a poetului Mihai Eminescu

Zeci de unități de învățământ au desfășurat activități comune de celebrare a poetului Mihai Eminescu

20 de unități de învățământ din Botoșani au făcut front comun în activitatea „Floare Albastră", dedicată Zilei Culturii Naționale, data aleasă fiind aceea a nașterii poetului Mihai Eminescu.

Potrivit coordonatorilor, demersul face parte din proiectul educațional interdisciplinar „Muzică, Mișcare, Culoare și Comunicare”, înscris in Calendarul activităților educative județene și coordonat de profesorii Diana-Gabriela Prescorniță, Loredana Burlacu și Liliana Poleucă, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 12.

„Proiectul a antrenat 20 de institutii de învățământ și a creat oportunități de analiză a  operei lui Mihai Eminescu privind modalitățile de transmitere a emoțiilor prin imagini literare  și plastice. Activitățile constau în analiză de texte literare, analiză plastică, realizarea de lucrări plastice după texte literare, activități combinate cu scurte audiții muzicale, recitare de poezii, momente muzicale, evenimente festive de omagiere a poetului. Copiii transmit cele mai sincere trăiri și au reușit să transpună peste timp ideile, emoțiile și valorile eminesciene”, au transmis cadrele didactice.

Materialele realizate de elevi au fost diseminate pe o platformă online.





 

Spune-ne opinia ta