Workshop organizat de profesorii francofoni la Casa Corpului Didactic

Pentru francofoni și francofili deopotrivă, ziua de 19 noiembrie este la Botoșani o zi de întâlnire, de transfer de bune practici, de împărtășire a bucuriei de a aparține unei comunități pentru care limba franceză înseamnă pasiune, dăruire, profesionalism.

Ziua Internațională a Profesorului de Limba Franceză (JIPF), celebrată în diverse forme în toate comunitățile francophone, reunește și la Botoșani parteneri capabili să susțină și să promoveze vocea Francofoniei, sub sloganul “Profesorul de franceză, creator de viitor/Le prof de français, créateur d’avenir!”

Astfel, Asociația Română a Profesorilor Francofoni din Botoșani (ARPF Botoșani) organizează pentru membrii săi o serie de activități menite să reprezinte surse de formare profesională, exemple de bună practică, modele de conduită și de reușită în promovarea limbii franceze și a valorilor lumii francofone.

Colegiul Internațional din Cannes, o instituție de prestigiu din sudul Franței, un partener constant al activităților de dezvoltare profesională a cadrelor didactice din Botoșani, oferă iubitorilor de limbă franceză o activitate de formare, moderată de Mme Marie Bretonnier, profesor la Collège International de Cannes. “Apprendre à apprendre, pédagogie et cognition” reprezintă o adevărată ocazie de reflecție și de asumare a celor mai recente perspective în domeniul pedagogiei și al metodicii limbii franceze.

Pentru a împărtăși experiențele de formare profesională realizate în cadrul programului Erasmus+, susținute de Collège International de Cannes, d-na Isabella Cantemir, coordonator de proiect și reprezentant al Casei Corpului Didactic Botoșani, gazda evenimentelor ARPF Botoșani, prezintă rezultatele obținute și impactul formării celor 26 de profesori FLE și formatori, responsabili de crearea unei comunități active și energice în promovarea limbii franceze.

O zi de aniversare înseamnă și un moment de bilanț, pe care consiliul director al ARPF Botoșani, condus de d-na Mihaela-Dorina Barbacaru, îl realizează prin promovarea elevilor și a școlilor participante la prima ediție a Concursului “Harmonies Francophones”, un eveniment al Asociației, desfășurat cu ocazia zilelor Francofoniei din martie, care a reunit 130 de participanți.

„Mon métier, prof de français!” este activitatea ARPF Botoșani, care garantează prin parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Casa Corpului Didactic Botoșani, Colegiul Internațional din Cannes, școli și licee din județul Botoșani, că profesorul de Limba franceză este un creator de viitor!

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
94

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
129

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
145

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...