Copiii păcii la Școala Generală „Ștefan cel Mare” din Botoșani

Copiii păcii la Școala Generală „Ștefan cel Mare” din Botoșani

Pacea a devenit mai importantă decât multe alte valori sociale în contextul istoric actual, iar cei mici, sau mai puțin mici, resimt și ei efectele crizei declanșate de conflictul din Ucraina. E firesc, de aceea, să fie folosită orice ocazie pentru explicarea și înțelegerea realității.

La Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Botoșani, Săptămâna Educației Globale, dedicată chiar de către ministerul de resort păcii și înțelegerii interumane, s-a încheiat cu o discuție extrem de interesantă despre eforturile ce trebuie făcute pentru menținerea păcii. Sublocotenentul Alexandru Mocănașu, ofițer în cadrul U.M. 01251 Botoșani a acceptat invitația de a participa la o discuție directă cu elevii de clasa a VII-a A pentru a răspunde tuturor curiozităților legate de subiect. Participanții la eveniment au subliniat cât de prețioasă este pacea, discutând despre eforturile pe care trebuie să le facă și cei mici pentru a stinge orice conflict apărut între ei.

Elevii l-au întâmpinat pe musafir cu tricolorul românesc în mâini și au ținut să afle pașii ce ar putea să-i facă pentru o carieră militară, detalii despre viața unui licean militar, dar și despre instrucția zilnică a unui astfel de profesionist. Au fost curioși să știe ce activități și-a asumat Armata Română în ultimii ani și ce beneficii are România în urma aderării la NATO. 

Întâlnirea s-a încheiat cu fotografiile ce să amintească, peste ani, momentul în care unii dintre ei au luat, poate, decizia de a urma o astfel de carieră.

(Irina Siminiceanu)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
98

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
130

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
147

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...