Viitorul este pro-viață: Liceeni în Școala de vară de la Mănăstirea Coșula (foto)

Școala de vară „Viitorul este pro-viață” 2023 pentru liceeni a început marți, 1 august 2023, la Mănăstirea Coșula în județul Botoșani.

Cincisprezece elevi din județele Vaslui, Suceava, Iași și Ialomița vor avea parte în următoarele șase zile, între 1 și 6 august, de o formare pro-viață intensivă și vor învăța cum să aplice aceste informații în mod practic în comunitatea din care fac parte.

Alături de ei sunt 5 mentori tineri, cu experiență în activități pro-viață, dar care la rândul lor sunt dornici să învețe și să aprofundeze mai mult înțelegerea pro-viață prin acest schimb de experiență cu cei mai tineri.

Invitatul special al Școlii de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață” 2023 este Petru Cernat, doctor în Teologie Morală și Bioetică, care va susține atelierele Fundamente filosofice ale lumii contemporane și Identitatea embrionului uman. De asemenea, Părintele Florentin Lupașcu, reprezentant al Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, va susține o prezentare joi, 3 august, despre activitatea departamentului.

Școlile de vară „Viitorul este pro-viață” înseamnă timp învestit în viitor, timp investit pentru a forma o nouă generație pentru viață. Este primul an când școala de vară are loc în Moldova, ceea ce a încurajat participarea locală. Iată ce i-a motivat pe liceeni să se înscrie:

„Eu îmi doresc să învăț cum aș putea să fiu de ajutor unei mame care se află în criză de sarcină. Ce mi-aș mai dori de la această tabără ar fi aceea de a lega prietenii de lungă durată cu celelalte persoane și împreună cu acestea sa reușesc să organizez și în comună la noi activități pro-viață”, a spus Maria Zârnă, Ialomița.

„M-a motivat să particip la această tabără subiectul abordat. Consider ca adolescenții trebuie sa aibă la bază informații despre această temă”, spune și Alexandra Flutur, Suceava.

„Vreau să îmi lărgesc orizonturile și, de asemenea, să știu cum să le arat celor din jurul meu prin diferite argumente de ce viața este importantă”, a adăugat Maria Tiron, Iași.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un Baraj, abandonat după revoluție, ar fi putut iriga 32.000 hectare și ar fi apărat Moldova de inundații. Lucrările ar putea fi reluate!

astăzi, 12:10

Regimul comunist avea în derulare două mari proiecte pentru regiunea Moldovei: podul peste râul Siret și un baraj. Lucrările la pod ar putea fi reluate, în timp ce în constr...

Deputatul PSD Marius Budăi: „Cu PSD putem avea o guvernare a păcii, a stabilității și a dezvoltării”!

astăzi, 12:00

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi, spune că duminică botoșănenii vor avea de ales între o guvernare PSD „a păcii, a stabilității și a dezvoltării&rdquo...

Cu trenul direct la Aeroportul Internațional din Iași!

astăzi, 11:25

Ieșenii vor putea ajunge la Aeroportul Internațional din Iași cu trenul. Primăria a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate Procedura de licitație a fost lansată i...