„Urmașii lui Moisil” și-a desemnat câștigătorii (fotogalerie)

„Urmașii lui Moisil” și-a desemnat câștigătorii (fotogalerie)

12 premii și 14 mențiuni au fost oferite sâmbătă seară cu ocazia festivității de premiere a Concursului Național ”Urmașii lui Moisil”. Desfășurată la Colegiul Național ”A.T. Laurian”, competiția i-a reunit online și onsite pe liceenii care au obținut cele mai mari punctaje la olimpiadele județene de informatică din acest an.

79 de tineri s-au întrecut în rezolvarea problemelor pregătite pentru ei, proba desfășurându-se sâmbătă dimineața. Echipe din șase județe au fost găzduite la Botoșani, alături de pasionații de informatică veniți din Republica Moldova, în timp ce concurenții din alte 11 județe au intrat online pe platforma concursului.

Câștigătorul trofeului a fost, de această dată, Ștefan-Cătălin Savu, elev în clasa a IX-a la Colegiul ”I.L. Caragiale” din Ploiești, cel care a rezolvat perfect problemele după numai o oră de concurs. Punctaje mari au obținut, însă și alți liceeni, în total acordându-se 12 premii I,II și III și 14 mențiuni, câte o serie pentru fiecare clasă de liceu. Premiile în bani au venit în primul rând de la Ministerul Educației, sumele fiind cuprinse între 1000 și 300 de lei, însă acestea au fost completate și de premiile speciale pregătite de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, al cărui co-fondator este botoșăneanul Adrian Panaete.

„Ediția actuală a concursului ”Urmașii lui Moisil” a fost și un ultim test pentru cei mai buni dintre elevii pasionați de informatică, înainte de olimpiada națională ce va începe pe 1 aprilie. Trofeul a fost câștigat de un elev olimpic internațional ce a confirmat și de această dată și care va atinge rezultate remarcabile în anii ce vor veni, cu siguranță”, ne-a explicat Daniela Nour, inspectorul școlar pentru informatică de la nivelul județului Botoșani.

Tinerii informaticieni care au venit până la Botoșani s-au bucurat de o vreme frumoasă și de vizitarea locurilor pe care nu le-ar fi văzut, poate, niciodată, dacă nu ar fi fost concursul ce a luat în acest an dimensiuni internaționale.

(Irina Siminiceanu) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
50

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
369

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
524

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...