Elevii claselor a XII-a și a XIII-a încep simularea examenului de Bacalaureat

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a încep simularea examenului de Bacalaureat

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a vor susţine, săptămâna aceasta, Simularea probelor scrise ale Examenului Naţional de Bacalaureat. Calendarul de simulare va debuta luni, 27 martie, cu proba de Limba şi literatura română, va continua pe 28 martie cu proba obligatorie a profilului şi se va încheia, pe 29 martie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele obţinute vor fi transmise pe 6 aprilie.

Probele din cadrul simulării naţionale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în şcoli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Examenului Naţional de Bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Toate sălile în care se desfăşoară simularea probelor scrise au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Totodată, rezultatele de la simulările naţionale nu se contestă, nu se afişează şi nu sunt făcute publice.

Sursa: Ziaruldeiași.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
60

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
485

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
168

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...