Un tânăr profesor plecat din Botoșani: ”Nu avem elevi slabi. Avem în schimb o generație de părinți eșuați!”

A absolvit Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani, apoi Universitatea Națională de Muzică din București. În 2019 a devenit cunoscut în toată țara după participarea la ”Vocea României”. În prezent este profesor la o școală din Capitală.

Un tânăr profesor plecat din Botoșani: ”Nu avem elevi slabi. Avem în schimb o generație de părinți eșuați!”

 Mădălin Antonesei  Foto: Facebook / Mădălin Antonesei

Mădălin Antonesei este profesor de chitară la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 București. Conectat zi de zi la pulsul școlii, botoșăneanul observă cu luciditate minusurile unui sistem de educație tot mai blamat în zilele noastre.

De data aceasta, Mădălin Antonesei mai așază un punct de ”i”-ul școlii românești. El trage un semnal de alarmă cu privire la atitudinea părinților atât față de actul educațional, cât și față de propriii copii.

”Cică avem elevi foarte slabi. Toată lumea sare cu gura pe ei, că nu muncesc, nu invață, doar ei sunt de vina, stau doar pe Tik Tok, telefoane, tablete etc. Cu toată convingerea eu spun că cei mai vinovați în situația de față sunt PĂRINȚII!!!! Da, da, exact! Majoritatea parintilor ai generatiei de copii care sunt acum în clasa a VIII-a sunt cei care au crescut pe final de comunism și prima parte de post comunism.  Sunt acei părinți care susțin că ”daca eu n-am avut, o să-i ofer copilului meu tot”! Da, și le-au oferit ORICE, mai puțin EDUCAȚIE și ATENȚIE în procesul de creștere”, spune Mădălin Antonesei.

Și tânărul profesor aduce în prim-plan meditațiile cu care elevii sunt încărcați după programul de școală.

”Copiii sunt bombardați cu fel de fel de activități pe care le fac după școală, multe dintre ele meditații. Daca un elev pleaca de acasa la 7.30 si se întoarce la 19-20, seara, CÂND își mai petrece părintele timpul cu copilul, de la 20 la 21,30? În weekend? Fac meditații la majoritatea materiilor și totuși sunt foarte slabi, oare de ce? Din lipsa atenției PĂRINȚILOR care nu se ocupă și nu au grijă să îi dirijeze constant. Din toți elevii cu care lucrez, cei mai pregătiți sunt acei copii care MEREU sunt însoțiți de un părinte în orice împrejurare. Și ce să vezi, nu fac nici meditații la materii de cultură generală!! Deci eșecul nu este al copiilor sub nicio formă. Un copil are voie să greșească, pentru că a geși face parte din procesul de maturizare DACĂ are cine să îi îndrume”, opinează profesorul.

Concluzia, spune Mădălin Antonesei, e simplă: ”Nu avem elevi slabi. Avem în schimb o generație de PĂRINȚI EȘUAȚI. Majoritatea vor sări acum cu veșnica replica ”da, dar eu muncesc de dimineață până seara ca să nu îi lipsească nimic copilului meu”. Un copil nu se crește doar cu bani și lucruri materiale. De asta ați eșuat dragi părinți, ați transformat frustrările neajunsurilor copilăriei voastre și ați contribuit la crearea unei generații de copii fără nicio direcție”.

Mădălin Antonesei s-a născut pe 13 februarie 1992, în Botoşani, unde a urmat clasele primare la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" Botosani, după care, îndrumat de părinţi, a hotărât să studieze muzica, astfel că s-a înscris la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", la chitară clasică, sub îndrumarea profesoarei Ioana Popovici.

Începand din clasa a X-a a trecut sub îndrumarea profesoarei Carmen Cojocariu, care l-a ajutat să progreseze mai rapid, fapt ce i-a premis să participe şi la primele concursuri, cu rezultate notabile. A participat la Olimpiada Natională de Interpretare Instrumentală şi la Concursul "George Georgescu", unde a obţinut Premiul I, dar și la multe alte consursuri, fiind un excelent “produs” al Liceul de Artă "Ştefan Luchian", care, deși nu dă cei mai buni matematicieni, se pare că dă cei mai buni muzicieni din România!

În 2019, profesorul de chitară a participat la ”Vocea României”, fiind acceptat în echipa lui Tudor Chrilă.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

MADALIN ANTONESEI - Baiatul cu chitara

Marţi, 7 Iunie 2011
1166

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
1

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
21

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
71

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...