Traseu tematic în pădurea Voronei. Elevii, invitaţi să descopere frumuseţile pădurii

Traseu tematic în pădurea Voronei. Elevii, invitaţi să descopere frumuseţile pădurii

Elevii de la şcolile din judeţul Botoşani au posibilitatea, începând de vineri, să facă lecţii de natură şi mediu înconjurător în aer liber în pădurea Vorona, pe un traseu tematic înfiinţat de Direcţia Silvică.

Traseul are o lungime de aproximativ doi kilometri şi oferă vizitatorilor informaţii despre speciile de arbori, păsări şi insecte specifice zonei, dar şi informaţii despre cum se hrănesc animalele în fondul forestier sau cum se dezvoltă o pepinieră silvică.

„Scopul traseului tematic ‘Descoperă secretele pădurii!’ este acela de a zgândări imaginaţia copiilor, de a le stârni curiozitatea, de a-i apropia cât mai mult de natură şi a-i face să înţeleagă toate procesele care se întâmplă în cadrul pădurii. Practic, ne-am dorit să creăm o conştiinţă forestiere generaţiei tinere, în sensul în care respectul faţă de natură şi de pădure să fie cât mai mare”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei Silvice Botoşani, Marius Havriş.

Traseul tematic porneşte din zona cantonului silvic din Vorona şi continuă spre „Stejarul lui Cuza”, un arbore secular la umbra căruia ar fi poposit şi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, şi se încheie în proximitatea Mănăstirii Vorona.

Pe traseul marcat au fost montate indicatoare, dar şi secţiuni transversale ale unor specii de arbori, cu descrierile aferente şi un cod QR, poziţionate în imediata vecinătate a copacului despre descris, respectiv stejar, stejar roşu, paltin de munte, paltin de câmp, frasin, carpen, anin, anin negru, larice, tei argintiu sau gorun.

La inaugurarea traseului tematic au participat elevii de la Cercul de protecţia mediului de la Palatul Copiilor.

„Există zeci de motive pentru care copiii trebuie să înveţe să protejeze natura. În primul rând, ea este cea care ne oferă oxigenul pentru supravieţuire. Prin acest proiect, cred că echipa de la Romsilva a deschis drumul spre organizarea unor activităţi educative şi nu numai”, a declarat profesorul de biologie Cecilia Vicoveanu care predă la Palatul Copiilor.

Traseul tematic va fi oferit elevilor ca alternativă didactică în „Săptămâna altfel”. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
77

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
105

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
166

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...