Tot mai mulți profesori au renunțat la grevă și s-au întors la clase

Tot mai mulți profesori au renunțat la grevă și s-au întors la clase

Numărul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, numărul protestatarilor care include personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, a scăzut cu 5,26%, iar dacă ne referim strict la profesori numărul a scăzut cu 4,78%.

Totuși, în județul Covasna s-a constatat o creștere de 1,1% a numărului de profesori care continuă greva.

Cei mai mulți angajați din sistemul preuniversitar care și-au reluat activitatea sunt din județele Vâlcea (12,6%), Ialomița (11,8%), Teleorman (11%), Botoșani (10,3%), București (9%) și Buzău (8%).

Astfel, în perioada 31 mai - 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice.

La nivel național, conform raportărilor primite de la inspectoratele școlare județene, în 1.007 unități de învățământ procentul cadrelor didactice de participare la grevă este 0 (cu 168 de unități mai mult decât în 31 mai), iar în 233 de unități participă întregul personal didactic (cu 42 de unități de învățământ mai puțin față de 31 mai).

De asemenea, niciun județ nu a raportat o participare la grevă a personalului din învățământul preuniversitar de 100%.

Ministerul Educației a invitat reprezentanții federațiilor sindicale la o nouă întâlnire, pentru finalizarea negocierilor pe Contractul Colectiv de Muncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 16:27
3

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
724

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1130

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...