Testarea elevilor nu a fost suspendată. Ministrul educației: „Testarea elevilor nu a fost suspendată și nici nu a fost luată în calcul această posibilitate”

Testarea elevilor nu a fost suspendată. Ministrul educației: „Testarea elevilor nu a fost suspendată și nici nu a fost luată în calcul această posibilitate”

Testarea elevilor cu teste antigen nu a fost amânată, ci autoritățile din educație au modificat zilele în care elevii se testează, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Potrivit sursei citate, această decizie a fost luată, deoarece testele au fost distribuite cu mai târziu decât s-a preconizat către unitățile de învățământ, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor.

Astfel, în săptămâna 13 – 17 decembrie, testarea se va efectua în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi.

„Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ. Această testare se va face de două ori pe săptămână, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor. De asemenea, Ministerul Sănătății a informat că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice”, se mai arată în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
22

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
61

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...