Sute de școli au încă toalete în curte. Ministrul Educației: „Vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli"

Sute de școli au încă toalete în curte. Ministrul Educației: „Vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, în scurt timp, va elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli, asta dacă autoritățile locale vor utiliza banii alocați de Guvern, potrivit antena3.ro.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre care privește „o problemă aflată de multă vreme în atenția publică”, fiind vorba de școlile care au grupuri sanitare neconforme.

126 de școli vor primi finanțare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme, măsură de care vor beneficia 18.340 de elevi.

126 de școli vor primi finanțare pentru a amenajarea grupurilor sanitare

Suma medie alocată unei școli este de 85.000 de lei și ea nu acoperă cheltuielile legate de branșamentele la apă și canalizare, care trebuie finanțate din bugetele autorităților locale.

„Dacă această sumă va fi folosită, la finalul acestui an vom mai avea în România doar 199 de școli, nicio școală cu personalitate juridică, toate 199 sunt structuri, pentru o bună parte din ele, având viabilitate redusă, s-a decis deja comasarea cu alte structuri. În acest fel, dacă autoritățile locale vor utiliza sumele puse la dispoziție de Guvern vom elimina în scurt timp această problemă care trenează de mult timp", a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arbitri și observatori botoșăneni prezenți la turneul de fotbal in memoriam Gheorghe Ștefanovici

astăzi, 20:05
70

Arbitrii suceveni l-au comemorat duminică pe fostul lor coleg Gheorghe Ștefanovici, în cadrul celei de-a XI-a ediții a memorialului care-i poartă numele. Ca de obicei, capul de afiș al acț...

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

astăzi, 20:03
181

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare...

Botoșănean implicat într-un accident soldat cu trei victime, în apropiere de Vatra Dornei

astăzi, 20:01
266

Trei oameni au fost răniți după un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază pe DN 17, în condiții de ploaie torențială, în zona limitei dintre județele Suceava și Bis...