Sute de școli au încă toalete în curte. Ministrul Educației: „Vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli"

Sute de școli au încă toalete în curte. Ministrul Educației: „Vom elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, în scurt timp, va elimina problema grupurilor sanitare neconforme din școli, asta dacă autoritățile locale vor utiliza banii alocați de Guvern, potrivit antena3.ro.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre care privește „o problemă aflată de multă vreme în atenția publică”, fiind vorba de școlile care au grupuri sanitare neconforme.

126 de școli vor primi finanțare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme, măsură de care vor beneficia 18.340 de elevi.

126 de școli vor primi finanțare pentru a amenajarea grupurilor sanitare

Suma medie alocată unei școli este de 85.000 de lei și ea nu acoperă cheltuielile legate de branșamentele la apă și canalizare, care trebuie finanțate din bugetele autorităților locale.

„Dacă această sumă va fi folosită, la finalul acestui an vom mai avea în România doar 199 de școli, nicio școală cu personalitate juridică, toate 199 sunt structuri, pentru o bună parte din ele, având viabilitate redusă, s-a decis deja comasarea cu alte structuri. În acest fel, dacă autoritățile locale vor utiliza sumele puse la dispoziție de Guvern vom elimina în scurt timp această problemă care trenează de mult timp", a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
35

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
131

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
769

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...