Rezultate remarcabile obținute de două eleve din Botoșani și Dorohoi la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” (fotogalerie)

Rezultate remarcabile obținute de două eleve din Botoșani și Dorohoi la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” (fotogalerie)

În perioada 5 – 8 mai, la București a avut loc etapa națională a olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață” pentru clasele IX – XII.

Județul Botoșani a fost reprezentat de elevele Alexia Chichioacă, din clasa a X – a B, prof. Hură Mihaela, de la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi și Buiciuc Cristina Bianca, din clasa a XI-a A, prof. Săvescu Tamara, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani. Elevii au fost însoțiți de prof. Șlincu Iulia de la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi.

„Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc la Palatul Parlamentului, beneficiind astfel de o atmosferă grandioasă, specifică acestui tip de olimpiadă, care se deosebește mult de clasica olimpiadă binecunoscută. Se știe că acest concurs îi încurajează pe elevi să citească foarte mult, să aibă idei și să le promoveze în dezbatere, aceasta fiind cea de-a doua probă a concursului pe lângă obișnuita probă scrisă. Probele de concurs s-au desfășurat la Facultatea de Litere a Universității București, elevii beneficiind de o atmosferă cu adevărat intelectuală”, a precizat cadrul didactic Iulia Șlincu, de la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi.

Rezultatul olimpicilor botoșăneni a fost unul cu adevărat remarcabil, ambele eleve urcând pe podium: Alexia Chichioacă a obținut premiu special, pentru abilitatea de comprehensiune a textului multimodal, iar Buiciuc Cristina Bianca a obținut mențiune.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
635

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1038

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
628

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...