Sute de copii au sărbătorit pacea cu sunete de clopoței

Sute de copii au sărbătorit pacea cu sunete de clopoței

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11 din Botoșani și preșcolarii Grădiniței cu program normal „Floare de Colț” au marcat împreună Ziua Internațională a Păcii. Îmbrăcați în haine albe, s-au adunat pe holul școlii și pe terenul de sport, unde au zguduit vreme de un minut o mulțime de clopoței.

Ei au „acompaniat” astfel sunetul „Clopotului Păcii” din sediul ONU, care a fost turnat din monede și medalii donate de oameni din întreaga lume și a reprezentat un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia.

Activitatea a fost coordonată de profesorii pentru învățământ primar Roxana Bidalac, Odett Chelariu, Simona Acsente, Elena Anisie, Violeta Nechifor și educatoarele Alexandra Ciocoiu, Simona Luncașu și Loredana Cârnială.

„Ziua Internațională a Păcii (sau Ziua Mondială a Păcii), sărbătorită în fiecare an la 21 septembrie, este dedicată consolidării idealurilor de pace, atât în interiorul tuturor națiunilor și popoarelor, cât și între acestea. Într-o perioadă în care războiul și violența monopolizează adesea ciclurile noastre de știri, Ziua Internațională a Păcii este un memento inspirat despre ceea ce putem crea împreună. Pace. Să-i dăm o șansă!”, a transmis profesorul Roxana Bidalac.


 

 

Spune-ne opinia ta