Studentul din Botoșani și-a mobilizat colegii pentru protest, vineri

Studentul din Botoșani și-a mobilizat colegii pentru protest, vineri

Theodor Gavril, studentul din Botoșani, care și-a montat cortul în fața Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în semn de protest față de decizia Ministerului de a relua cursurile în format fizic, a anunțat un protest, vineri, și are susținători din rândul colegilor săi, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, protestul este aprobat deja de către Primăria din Iași, iar numeroși studenți și-au arătat susținerea și intenția de a participa. Theodor Gavril a realizat și un sondaj în rândul studenților, dorind să afle câți dintre aceștia sunt nemulțumiți de reîntoarcerea abruptă la cursurile față în față și care sunt motivele invocate de aceștia.

Totodată, chiar Theodor Gavril afirmă că sunt colegi de-ai săi care și-au găsit locuri de muncă care le-ar fi permis participarea în mediul online la cursuri, dar nu și prezența fizică, care, la fel ca el, au renunțat la chirii pentru că Universitatea anunțase deja maniera în care se vor desfășura cursurile în semestrul al II-lea, sau studenți pentru care efortul financiar ar fi prea mare să își găsească în acest moment o chirie în Iași.

„În data de vineri, 18 martie, în fața Corpului A al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, vom protesta cu acordul Primăriei pentru a atrage atenția asupra neregulilor generate de Ministerul Educației", afirmă Theodor Gavril în mesajul postat pe mai multe grupuri de discuție adresate studenților.

Tânărul student a primit numeroase mesaje de susținere în urma sondajului realizat de către acesta, o parte dintre studenți afirmând că ar fi fost mult mai bine începerea în format fizic din toamnă, subliniind că au colegi care vor fi nevoiți să renunțe la studii din cauza schimbării sau cel puțin să înghețe anul.

Pentru alții, este vorba de limitare a timpului, deoarece lucrează, în paralel își pregătesc și lucrarea de diplomă, dar vor trebui să ajungă și fizic la facultate. Alți tineri se plâng de faptul că au încercat să își găsească deja chirii, dar proprietarii celor accesibile nu acceptă contracte decât pe cel puțin 6 luni.

În plus, majoritatea proprietarilor solicită două sau chiar trei luni de garanție, pe lângă plata primei luni de chirie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1092

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9624

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...