Protocol de colaborare între IȘJ și Baroul din Botoșani, pentru ore de educație juridică în școli

Protocol de colaborare între IȘJ și Baroul din Botoșani, pentru ore de educație juridică în școli

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a semnat, în cursul zilei de miercuri, împreună cu reprezentanta Baroului din Botoșani, avocat Simona Goraș, un protocol de colaborare, în vederea realizării proiectului „Fii avocat în școala ta!”.

Proiectul este inițiat, finanțat și implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România și presupune ca în următoarele trei luni, la orele de consiliere sau în cadrul unor activități extrașcolare, să fie prezenți avocați care să le ofere elevilor de gimnaziu și liceu informații de specialitate, pentru o educație juridică de bază, cultivând respectul față de lege, echitatea socială și atitudinea civică.

„Ținând seama de consecințele faptelor cauzate de agresivitate și chiar de lipsa unor minime cunoștințe juridice, considerăm că inițierea în drept încă din timpul școlii, are un rol covârșitor în buna integrare socială, dar și pentru combaterea violenței și delincvenței juvenile”, a declarat Ada Macovei, inspector școlar general al IȘJ.

Inspectoratul școlar județean Botoșani este un partener implicat și consacrat deja, pentru toate organismele și instituțiile care contribuie alături de noi la formarea tinerei generații, sprijină educația și promovează respectarea legilor, având în derulare și proiectul național ”Educație juridică în școli” alături de Asociația Voci pentru Democrație VeDem Just, condusă de domnul judecător Cristi Danileț, precum și proiectul județean ”Susținem educația juridică și medierea în școli, pentru copii și adolescenți”, împreună cu Consiliul de Mediere prin Corpul Profesional al Mediatorilor din județul Botoșani.

IȘJ Botoșani are deja un parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani – Biroul pentru siguranță școlară, împreună cu care se derulează „Proiectul național pentru prevenirea violenței și bullying-ului în școli”, dar și proiectul „10 la educație rutieră”.

„Încurajez elevii și colegii profesori să se implice activ în toate activitățile proiectelor extrașcolare propuse de unitățile de învățământ, de către ISJ sau partenerii noștri și le doresc tuturor, putere de muncă și mult succes”, a adăugat oficialul din educație.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1076

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9589

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...