Stagii de practică și schimb de experiență în Danemarca pentru 28 elevi și 6 profesori din Trușești

Stagii de practică și schimb de experiență în Danemarca pentru 28 elevi și 6 profesori din Trușești

28 elevi și 6 profesori de la Liceul Demostene Botez din Trușești își îmbogățesc experiența profesională în cadrul unor stagii de practică și de schimb de experiență la cel mai mare și mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

În octombrie 2021, 28 elevi și 6 profesori de la Liceul Demostene Botez din Trușești sunt în Danemarca pentru stagii de practică în agricultură și schimb de experiență în predarea agriculturii și în managementul fermei didactice. Gazda este cel mai mare și cel mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

Între 04.10.2021 și 22.10.2021, cei 28 de elevi de clasa a XII-a au ocazia să cunoască și să învețe să folosească cele mai noi tehnologii din domeniul creșterii animalelor și al producției de legume și flori în seră. Green Aarhus Academy deține sedii în 4 locații - Beder, Malling, Vejlby și Bredballegård - fiecare cu propria specializare în domeniul agriculturii.

Ferma didactică a Green Academy, în care elevii desfășoară activitățile de instruire practică, se întinde pe o suprafață de 55 de hectare, având atât producție animală (30 de vaci, 50 de porci, cai, capre, găini etc.), cât și producție vegetală (orz, grâu, porumb, trifoi, legume și flori).

Profesorii vor avea ocazia, pe de o parte, între 18.10.2021 și 22.10.2021, să înțeleagă cum funcționează, cum este organizată și condusă o fermă didactică auto-sustenabilă, aliniată atât din punct de vedere managerial, cât și din punct de vedere tehnologic la standardele din piață; o fermă care concurează pe piață cu oricare altă fermă daneză.

Pe de altă parte, profesorii vor învăța despre cum funcționează sistemul danez de formare profesională, cum este organizată și condusă o școală din învățământul profesional și tehnic, cum își atrage elevii și cum se desfășoară activitățile de formare profesională.

Pe grupul de Facebook al proiectului sunt postate zilnic fotografii și descrieri ale activităților în care sunt implicați elevii și profesorii. Grupul de numește Formare inițială în context european pentru viitorii fermieri români și poate fi accesat la https://www.facebook.com/groups/527532274480884/

”Urmărim să creăm o lume mai bună prin puterea profesiilor, dezvoltând și promovând excelența în profesii și formarea profesională la standarde internaționale. Fundația WorldSkills România invită și alți factori interesați: profesioniști, companii, patronate și sindicate să se alăture parteneriatelor construite deja cu Ministerul Educației și alte instituții educaționale, în clădirea unui ecosistem național de formare profesională orientat către viitor”, a explicat Victor Dumitrache, Director de Programe, WorldSkills România.

Proiectul, intitulat Formare inițială în context european pentru viitorii fermieri români, este inițiativa Fundației WorldSkills România și este realizat în parteneriat cu Green Academy Aarhus, din Danemarca, și cu 5 licee agricole din România, respectiv Liceul Tehnologic Agricol M. Kogălniceanu din Miroslava, Iași, Liceul Tehnologic Agricol A. Borza din Ciumbrud, Alba, Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, Ilfov și Colegiul Agricol Traian Săvulescu din Tg Mureș și Liceul Demostene Botez din Trușești, Botoșani

Proiectul beneficiază de un sprijin financiar de 305.986 EUR prin Programul Erasmus+, acțiunea cheie 1, pentru proiecte de mobilitate în domeniul VET.

Înființată în 2016, Fundația WorldSkills România contribuie activ la formarea viitoarei generații de profesioniști și de meseriași, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu sprijinul comunității de afaceri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
146

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
131

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1060

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...