Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii antidrog, au identificat soluții pentru rezolvarea acestora.
Un alt subiect dezbătut în cadrul întâlnirii l-a reprezentat siguranța în mediul online, elevii fiind informați cu privire la riscurilor şi consecinţelor fizice, psihologice, juridice ale faptelor circumscrise cyberbullyingului şi a infracţiunii de violare a vieţii private.
La finalul activităților, elevii au reflectat asupra modului în care consumul de substanțe la această vârstă le-ar putea afecta sănătatea, valorile și relațiile cu persoanele dragi, dar și limitele pe care trebuie să și le stabilească în interacţiunea cu persoanele necunoscute (principalele măsuri de precauţie, gestionarea unei situaţii de risc în cazul unei astfel de interacţiuni, accentuarea pericolului la care se expun în astfel de situaţii).
Activitățile preventive vor continua pe întreaga perioadă a anului școlar 2024-2025, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse în Planul de Acțiune Local în Domeniul Drogurilor al Județului Botoșani 2022-2026.