Soluția găsită de șefii din educație pentru rezultate mai bune la examenele naționale în județul Botoșani!

Rezultatele la examenele naționale la nivelul județului Botoșani au fost mulțumitoare în anul școlar 2023 – 2024. Procentul de promovabilitate a fost mai ridicat la examenul național de Bacalaureat în comparație cu cel de la examenul de Evaluare Națională.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani au analizat aceste rezultate și pentru a le îmbunătăți au căutat soluții.

Trei simulări la Evaluarea Națională

Astfel, înainte de examenul de Evaluare Națională propriu zis, elevii vor susține trei simulări. În perioada 11 – 12 decembrie va avea loc simularea județeană la limba și literatura română și matematică, pe 17 și 8 martie are loc simularea la nivel național, iar o altă simulare județeană va avea loc pe 14 și 15 aprilie.

În acest fel la ultima simulare județeană profesorii vor vedea cu adevărat la ce nivel sunt elevii, dar așa se vor pregăti copiii mai conștiincios.

Două simulări la Bacalaureat

Cum rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost mai bune, reprezentanții IȘJ Botoșani au recurs la organizarea unei singure simulări județene pe lângă cea desfășurată la nivel național.

Astfel, pe 24, 25 și 26 martie are loc simularea națională în cadrul examenului de Bacalaureat, iar pe 6, 7 și 8 mai va avea loc simularea județeană de Bacalaureat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful pompierilor botoșăneni, după intervențiile la Galați: „Asta este încă o calitate a salvatorului” (video)

astăzi, 13:13

La finalul lunii septembrie zeci de pompieri din Botoșani și-au unit forțele pentru a interveni în sprijinul cetățenilor din județul Galați, alături de salvatori din întreaga țar...

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

Friday, 4 October 2024

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...

Mesaj către diriginții elevilor și rolul pe care îl au în parcursul educațional. Bogdan Suruciuc: „Sunt situații de excepție în care consilierea nu are loc” (video)

Friday, 4 October 2024

În cadrul ședinței cu directorii și directorii adjuncți, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, le-a transmis colegilor s...