Două școli din Botoșani vor fi decorate astăzi la Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis!

Astăzi, 8 octombrie, în cadrul unei ceremonii la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis va decora peste 100 de unități de învățământ din țară, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, care a avut loc pe 5 octombrie.

Pe final de mandat, Klaus Iohannis va acorda câteva distincții  prin care Administrația Prezidențială anunță că onorează „rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se construieşte o societate liberă, prosperă şi puternică. A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii”.

„În semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional”, președintele Klaus Iohannis a conferit distincții mai multor școli din țară.

Printre unitățile de învățământ care vor primi astăzi distincțiile, prin decret prezidențial, sunt:

-Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Comandor - Colegiului Naţional „August Treboniu Laurian” din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani.

-Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler - Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din satul Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist!

astăzi, 14:21

Spitalul Municipal Dorohoi organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant de medic specialist, perioadă nedeterminată, specialitatea Gastroenterologie. Depunerea dosarelor de participare l...

Culesul de flori te poate lăsa fără bani în portofel!

astăzi, 14:08

În ziua de sâmbătă, ora 18:30, o persoană de sex feminin, care se deplasa pe strada 1 Decembrie din Botoșani, a fost observată prin intermediul camerelor de supraveghere cum smulgea d...

Decizie a Tribunalului Botoșani în cazul doctoriței acuzată că a luat șpagă de la aproape 300 de bolnavi de cancer: De ce a fost pusă în libertate!

astăzi, 13:32

Dacă decizia va rămâne definitivă, doctorița va fi eliberată și va reveni în penitenciar după ce copilul ei va împlini vârsta de un an. Găsită vinovată pentru 280 ...