Sindicatele din învăţământ, date în judecată pentru a opri greva

Sindicatele din învăţământ, date în judecată pentru a opri greva

Greva profesorilor ar putea fi blocată în instanţă, după ce Sindicatele din învăţământ au fost date în judecată.

Acțiunea a fost înregistrată marți, 6 iunie, la Tribunalul București.

„Acțiune în constatarea nelegalității grevei", scrie pe platforma Ministerului Justiţiei, potrivit Antena3 CNN.

O persoană a dat în judecată Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret", Uniunea Sindicatelor Europene din Educație şi Federația Națională Sindicală „Alma Mater".

Instanţa decide, vineri, în privinţa plângerii penale împotriva sindicatelor din educaţie.

Protestul profesorilor a început pe 22 mai şi continua

Peste jumătate din angajații din învățământ sunt în continuare în grevă, potrivit datelor Ministerului Educației.

Ministrul Educației Ligia Deca a anunțat joi că aproximativ 21.000 de angajați din învățământ au renunțat la grevă, din care 13.500 sunt cadre didactice. Sindicaliștii din Educației, aflați în grevă de aproape trei săptămâni, anunță că nu renunță la proteste și că vineri vor organiza în Capitală un marș de protest.

„Nu renunţăm la proteste! Peste 20.000 de oameni sunt aşteptaţi mâine, 9 iunie 2023, începând cu ora 11.00, în Piaţa Victoriei! Împreună vom pleca spre Palatul Cotroceni!", se arată pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

O mamă vrea să fie declarată ilegală greva profesorilor. Cum răspund sindicatele din învăţământ

„Este dreptul fiecărui cetăţean să facă plângeri. Este dreptul instanţei să le analizeze şi să se ia deciziile care se impun. Din punctul nostru de vedere, nu are niciun fel de calitate procesuală.

Guvernul, prin Ministerul Educaţiei, putea să facă un astfel de demers(...). Urmează să vedem ce va decide instanţa", a declarat Marius Nistor, liderul Federaţiei „Spiru Haret".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
8

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
131

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
57

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...