Simpozion județean la Liceul Tehnologic "Petru Rareș" Botoșani - FOTO

Simpozion județean la Liceul Tehnologic "Petru Rareș" Botoșani - FOTO

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, astăzi, 26.05.2018, Liceul Tehnologic "Petru Rareș" din Botoșani a organizat, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani și Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani, ediția a XII-a a Simpozionului "Noi și Natura", proiect cuprins în Calendarul Activităților Educative Județene 2018.

Tematica evenimentului este în acord cu specificul Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani, în cadrul căruia funcționează clase care pregătesc elevii în meseria de tehnician ecolog pentru protecția calității mediului. 

Obiectivele  proiectului au vizat: stimularea implicării elevilor și cadrelor didactice în activități de educație ecologică și  protecția mediului; sensibilizarea comunității privind problemele ecologice; realizarea unor fotografii care să surprindă aspecte pozitive sau negative ale unor zone afectate de poluare din municipiu; încurajarea participării elevilor la acțiuni de voluntariat.

Au participat cadre didactice și elevi de la Colegiul Național „AT Laurian”, Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, Liceul „Alexandru cel Bun”, Liceul Teoretic „Grigore Antipa”, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani și Școala Gimnazială nr. 1 Copălău.

Lucrările au ilustrat consecințele poluării mediului înconjurător (dispariția unor specii ale florei și faunei pe glob, inundații și alte dezastre cu influență asupra sănătății oamenilor).

Felicitări organizatorilor şi participanților pentru reușita activității!

(prof. Iureț Ancuța)




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
176

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
364

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
100

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...