Ședință cu directorii și directorii adjuncți de școli. Șeful IȘJ: „Și vă rog încă o dată să...” (foto, video)

Joi spre orele amiezii, în Aula Magna a Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc o ședință cu directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățământ din județul Botoșani.

Această ședință a fost organizată la aproximativ o lună de la debutul anului școlar 2024 – 2025.

Au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani și din partea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani.

Pe ordinea de zi au fost subiecte precum lansarea Campaniei Naționale „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția!”, raportul privind starea învățământului din județul Botoșani în anul școlar 2023 – 2024 și planul managerial al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani pentru anul școlar 2024-2025.

„Și vă rog încă o dată să...”

Prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani, le-a urat colegilor săi multă sănătate, putere de muncă și... probleme puține.

Vă doresc multă, multă sănătate, putere de muncă, probleme puține, rezultate pe măsura muncii dumneavoastră și a așteptărilor pe care le aveți și sper să ne revedem la o viitoare întâlnire cu zâmbetul pe buze”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Pe de altă parte, șeful educației botoșănene le-a solicitat directorilor de școli să pregătească din timp unitățile de învățământ pentru sezonul rece, dar și să acorde o mai mare atenție cadrelor didactice debutante.

Să acordați o atenție sporită cadrelor didactice debutante pentru a oferi un sprijin elevilor și o educație corespunzătoare cu cerințele pe care le avem. Și vă rog încă o dată să aveți pregătite unitățile de învățământ pentru sezonul rece. Știu că sunt stocuri de material lemnos pentru încălzire în toate unitățile de învățământ. Vă rog să vă asigurați că elevii nu vor suferi de frig și vor avea temperatura optimă în unitățile de învățământ”, a adăugat prof. Bogdan Suruciuc.

Totodată, managerii de școli trebuie să solicite unităților administrativ teritoriale banii de care au nevoie pentru ceea ce vor să realizeze. De asemenea, trebuie să aibă în vedere și dotarea școlilor cu dispozitive de supraveghere video, dar și de alarmare.

Am discutat și la întâlnirea anterioară. Vă rog să faceți solicitările către administrațiile locale pentru tot ceea ce aveți nevoie să cheltuiți în ceea ce vă propuneți să realizați în unitățile de învățământ, printre care să fie o prioritate și dotarea acestor clădiri cu sisteme de siguranță pentru că mai avem clădiri care încă trebuie dotate cu aceste sisteme atât de supraveghere, cât și de alarmare”, a subliniat Bogdan Suruciuc.






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Brățări inteligente pentru monitorizarea agresorilor în cazurile de violență domestică, trimise la Botoșani! (foto, video)

astăzi, 16:26

Începând cu data de 1 octombrie a devenit operațional, și la nivelul județului Botoșani, Sistemul informatic de monitorizare electronică a persoanelor care fac obiectul aplicării mă...

Noi dispozitive pentru polițiștii rutieri din județul Botoșani, despre ce este vorba! (video)

astăzi, 15:14

Anunțul a fost făcut de către Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă. La ...

Copil abuzat de familie, salvat de vigilența educatoarei. Au intervenit Poliția și Protecția Copilului! (video)

astăzi, 14:51

Un caz de violență în familie a fost descoperit datorită vigilenței unei educatoare din județul Botoșani. Un copil de trei anișori a venit la grădiniță bătut, iar cadrul didactic a ob...